[#1] zworki w fdd 5,25"

witam czy da sie stacje pecetowa 5,25" przerobic do amigi lub c64 , ma z tylu 5 zworek da sie jakos je tak ustawicz zeby byla widoczna przez ami ??

bo szukalem na googlach ale nic takiego nie znalazlem

pzdr

[#2] Re: zworki w fdd 5,25"

@WoYtEk, post #1

O C64 zapomnij. Tam napęd jest najmniej ważnym ;) elementem stacji dysków. Stacja do komody to kompletny komputer z własnym procesorem, pamięcią, itp., używany zresztą niekiedy do wspomagania obliczeń, np. w demach.

Czy da się taki napęd podpiąć w prosty sposób do Amigi - nie wiem, choć teoretycznie powinno się dać. Zapytam jednakowoż:

1) Po co?
2) Czy nie lepiej kupić dedykowaną Amidze stację?
[#3] Re: zworki w fdd 5,25"

@Daclaw, post #2

tako chcialem sie dowiedziec bo mam troche tych 5,25 na stanie :P .. wielkie dzieki OK

[#4] Re: zworki w fdd 5,25"

@WoYtEk, post #3

Witam.
W stacji 1541 jest tylko jedna glowica.
Ponadto pojemnosc to okolo 170 KB na strone.
Natomiast stacje 5,25" 1,2 MB od PC nadaja sie do przerobki.
Pozdrawiam.
[#5] Re: zworki w fdd 5,25"

@ted, post #4

a skad mozna wziasc schemat ?? jak ja przerobic , bo szukalem w necie i nic nie znalazlem ...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem