@iC-e_Jay,
post #1
W połowie lat 90. kilka razy byłem w "wieżowcu" Polsatu (na którym ponoć lądował animowany helikopter). W tym czasie w studiu Polsatu pracowało dwóch moich kolegów z C&A - Rafał Borzyński ("Rabocost") i Piotr Cerkiewnik ("Hightower") - oni mają największa wiedzę na temat tego, co na Amigach było w realizowane. To również autorzy VHS Video Demo Rave Extreme z Intel Outside 1996 (które powstało w znacznej częsci na polsatowym sprzęcie).
Według mojej wiedzy - montaż audio (na Sunrize AD516), plansze i napisy ze Scali (wszystko to z A4000) oraz słoneczko Polsatu emitowane przez A500 (która pewnego dnia zwiesiła się, zapewniając w nocy podgląd na Guru Meditation.
Osobiście podczas odwiedzin w wieżowcu Polsatu napisałem muzykę pod reklamę jakichś leków (tak, Amiga + OctaMED), co się z tym potem stało - przyznaję, nie pamiętam.
Amigi stały też w lokalnej, włocławskiej kablówce - służąc wraz z macrosystemowym V-Lab Motion do montażu programów TV - o tym pewnie więcej może poopowiadac Bartek Kubiatowski.