[#1] W poszukiwaniu zapomnianego modka...
Miałem ci ja swego czasu ('96) A600 i dość pokaźną kolekcyjkę modów na dyskietkach, której większość po odkryciu możliwości WinUAE i dorobieniu się A1200, przeniosłem na HD. Niestety, najwidoczniej nie udało mi się przenieść wszystkiego, gdyż nie mogę znaleść jednego dość specyficznego modka.

Jedyne co zapamiętałem, to to że był on bardzo "żydowski" tematycznie. Nie chciałbym tutaj nikogo urazić, chodzi jedynie o to, że tak mi się właśnie kojarzył - jak melodie zasłyszane w tamtych czasach na najróżniejszych festiwalach żydowskich, filmach, itp.

Prawdopodobne jest, że znajdował się on w jakiejś składance, bo z tytułów które z tego czasu znacznie lepiej kojarzę, mogę z łatwością podać:
"gabba studies 10" i "13"
"dr. snodgrass"
"adore your emulator"
"1989 a number"

Najprawdopodobniej, nie miałem go z protrackerowskich składanek (ST-xx) ani z flopów Amigowca.

Proszę o pomoc, modek ten dość mile mi się kojarzy i chętnie zatopiłbym się w jego upajających muzycznych oparach raz jeszcze... ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.11.07 21:01
[#2] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #1

Mam dość pokaźny zbiór modułów, może mógłbym jakoś pomóc ?
Postaraj sie, i przypomnij sobie tytuł tego moda, było by łatwiej.

PS. albo zanuć :D

[#3] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@plexa, post #2

Dzięki, ale nic mi nie przychodzi do głowy - ani linia melodyczna, ni tytuł...
Wydaje mi się że sama nazwa utworu lub właśnie owa melodia jest dość charakterystyczna i przypomina właśnie utwory kultury żydowskiej. Co do większej ilości danych - próbuje już sobie przypomnieć dobre parę lat i nawet już może napisałem na PPA o tym ale nadal nic... :(

[#4] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #3

Pozostaje najpewniej Aminet, choć bez tytułu będzie trudno.
Chyba że ktoś z AMI braci i sióstr będzie w stanie pomóc.

[#5] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@plexa, post #4

Nie FOLXWAGEN XTD czasami? Choć mogę się mylić...

[#6] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@OSH, post #5

Znaczy się Folxwagen to tytuł a wykonawca XTD, qui?
Musiałbym usłyszeć lecz nie dane mi znaleźć ten utwór, ani na AMP, AmiNecie czy Exotyce... jakieś linki ku pomocy? ;)

[#7] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #6

Oj, może mi się uda go gdzieś ustrzelić na płytce...gdzieś go miałem...

[#8] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@OSH, post #7

Byłbym wdzięczny, z góry dzięki :)

[#9] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #6

Jest! Mam! :)
http://kestra.exotica.org.uk/demo.php?id=10765

[#10] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #1

[#11] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@KAM_, post #10

Niniejszym oświadczam: nienawidzę myślników które zawsze wprowadzają zamęt przy szukaniu...

Dzięki Panowie, niestety to (chyba) nie to...

[Folx-vagen] brzmi zbyt "na gorolską nutę", więc jestem pewien że to nie to, natomiast [Folx-vagen passat] korzystający z podobnych instrumentów, mimo że zaczyna się dość charakterystycznie dla muzyki żydowskiej, jednak im dalej - tym brzmi mniej znajomo.

Jedno jest dobre, mam przykład na którym mogę oprzeć swą teorię genezy utworu, za co uprzejmie dziękuję! OK

[#12] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #11

Moze wpisz 'JUDE - Protracker' i sie mono co znajdzie. ;D

[#13] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@ferdekk, post #12

He, dzięki za sugestię ale tak właśnie już niejednokrotnie próbowałem, w przypływie bezsilności...

Przypomniało mi się jedno, czego jestem pewien na 100% - utwór ten był w formacie mod - w tamtych czasach nie znaliśmy/słyszelismy o żadnym innym formacie muzycznym - wszystko odgrywaliśmy w starym dobrym protrackerze.

Dzięki za pomoc Fei i Aceman, niestety nie są to także:

Bruno - Uralvolgafine
Yurri - RSM rmx
Kantri Helena

Wydaje mi się, że utwór ten był dosyć wolny - wolniejszy od tych już podanych, i zawierał zdaje się wokal.

[#14] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #13

Może - in judish rejwownia - http://amp.dascene.net/downmod.php?index=10099

Ostatnia modyfikacja: 23.11.07 13:41
[#15] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@Sasquatch, post #14

Cholewcia... :/
Tobie również dzięki, tylko że z każdym kolejnym modulasem mam tylko coraz większy mętlik w głowie - każdy wydaje się coraz bardziej podobny...
Chociaż nie, to nadal nie to, mod tym razem wygląda strasznie ubogo aranżacyjnie - jakby 1 pattern odgrywany w kółko, ten "mój" zdaje się był bogatszy.

[#16] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #15

Uaktywniła się trochę brać znająca się na modach wszelakich to postanowiłem sobie puknąć swój temat, a nuż ktoś jeszcze jakieś utwory tego typu zasugeruje.

[#17] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@Shoonay, post #16

Podłącze się do tematu. Miałem kiedyś modka, znam gościa, który to zrobił, znam nazwę kawałka, ale nigdzie w serwisach z modkami nie mogę tej nuty znaleźć. To polska produkcja. Gość nazywa się Mixer, a tytuł kawałka to Riff-Raff in Space.
Ma ktoś z Was go może w swoich prywatnych kolekcjach

[#18] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@QkiZ, post #17

Czyżby... ten? ;)

[#19] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@Shoonay, post #18

Ja mam jeden, tyle ze to Sonix, a nie MOD, wiec jezeli nie sluchales nigdy Sonixa, to nie jest ten, ale jezeli sluchales to jest on calkiem niezly.
[#20] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@Shoonay, post #18

Shoonay napisał(a):

> Czyżby...
> ten? ;)
>
>

o szit. wielkie dzięki. nie znałem adresu tego serwisu. maserski kawałek. :D :D :D :D

[#21] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@QkiZ, post #20

Strona nie działa na IE haha

[#22] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #1

In Juddish Rejwownia by CDX, to pewnie chodziło o to. Moduł posiada jeden loop zachowany w izraelskiej stylistyce plus do tego zakręcony breakbeat i jakieś pierdnięcie na stopie co jakiś czas.

Kwatch.... Sasquatch znalazł to co podałem :)

pozdro

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2009 23:44:11
[#23] Re: W poszukiwaniu zapomnianego modka...

@5h00n4y, post #1

W temacie o ataryniarskiej przeglądareczce, Dorian3D puścił linka na youtube, do modułu użytkownika MarkAntonioKawasaki.
Mnie natomiast zaciekawił inny modek tego użytkownika: DJ Bula - Tik Tak da fu## - 1994
Nie chcąc zaśmiecać tamtego wątku, pytam tutajże: Ma to ktośże w modowym formacie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem