[#31] Re: Procek A600

@Solo Kazuki, post #29

Solo Kazuki napisał(a):

> Edit: A co do gier w PAL, to WHDLoad ma opcję promowania na
> tryby double (wiem, bo sam o to prosiłem WEPLa). Niestety nie
> wszystkie gry dobrze wtedy są wyświetlane.

A najtańszym rozwiązaniem, dla tych co nie mają scandoublera a mają Amigę z Mediatorem i jakąś kartą graficzną, jest zakup karty TV. Można wtedy obraz z AGI oglądać w okienku na Workbenchu, albo na pełnym ekranie. I to wszystko na obrazie generowanym przez kartę graficzną.
W przypadku A1200 wystarczy jeden kabelek, a w przypadku A4000 (to mój przypadek) do pomocy użyłem genlocka.
Na forum już o tym dyskutowaliśmy.
[#32] Re: Procek A600

@arti4-92, post #30

Nie w trybie VGA, lecz w DoublePAL/NTSC.
Lecz te tryby widziane są na monitorach nie obsługujących trybów 15kHz.

Edit: przypominam jednak że niektóre gry są nieprawidłowo wyświetlane w trybach z podwojoną częstotliwością odświeżania.

Ostatnia modyfikacja: 28.11.07 12:33
[#33] Re: Procek A600

@Fazior, post #23

Jest rowniez programik dla A1200/4000, ktory pozwala zobaczenie bootmenu i AmigaDOS (Workbencha) w VGA. (bez dodatkowych sterownikow)
http://aminet.net/util/boot/bootctrl.lha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem