[#1] Procek A600
W a600 jest procesor , którego można wyciąć i zamontować nowy np Procesor 68040/25 tylko czy to zadziała ?

[#2] Re: Procek A600

@cinekamigowiec, post #1

nie

[#3] Re: Procek A600

@cinekamigowiec, post #1

W Cinekamigowcu jest nerka, ktora mozna wyciac i zamontowac filtr oleju np z Liaza tylko czy to zadziala?

Przepraszam... Nie moglem sie powstrzymac. ;)

Cinek... prosze... skup sie na jednej rzeczy na raz, dobrze?
Uzyj Googli, poszperaj w FAQ na tej stronie... Znajdziesz tam wszystkie informacje bez zadawania setek pytan... zwlaszcza, ze zaczynam miec wrazenie, ze zupelnie nie czytasz odpowiedzi... :/
[#4] Re: Procek A600

@cinekamigowiec, post #1

Cienki: Jedna rada dla ciebie, chcesz robić z siebie pośmiewisko to rób to w Hyde Park-u i nie zapomnij zawsze dodać "Odpowiedzcie jak wam bćdzie sić chciało, prawdopodobnie problem rozwiąże sam.

P.S.
Gdy rozmawiałem na gg z cienkim to na tekst "Poszukaj na ppa, bankowo jest taki temat", on odpowiedział "nie chce mi sić", po paru minutach nowy temat był już założony...
Można dostać białej gorączki od twoich laickich pytań.

P.S.2
Nie wiem czego nazwałeś Szarego Wilka "NOBEM", on przynajmniej nie zadaje nobowych pytań ;)

[#5] Re: Procek A600

@arti4-92, post #4

Tak dla wyjaśnienia...kto zadawał pytanie dot. upgrade CPU na mobo w A1200?
[#6] Re: Procek A600

@arti4-92, post #4

Właśnie...
Ciekawe kto zakładał temat o zmianie procka w A1200 ?

Kto pisał o systemowym emulowaniu Scandoublera ?

Kto pytał do czego jest port zegara ?

Kto dostawał bany na PPA ?

Ostatnia modyfikacja: 24.11.07 08:41
[#7] Re: Procek A600

@abcdef, post #5

Czy ja chciałem zmienić proc z 020 na 040?? To było z 020 na 030(w strasznie podobnych obudowach), pomyślałem czemu nie. Ostatecznie wyszło na to że mogć zmienić procka na mc68ec020fg25 :), zmieniłem zobaczyłem i zrobiłem tak jak było wcześniej(po prostu pin cls przylutowałem na swoje miejsce).

Cięki: Widziałeś może procesor 040?? Myślć ze niema miejsca na płycie gł gdzie by sić zmieścił ;)

Ostatnia modyfikacja: 24.11.07 08:52
[#8] Re: Procek A600

@Hubez, post #6

Ciekawe kto zakładał temat o zmianie procka w A1200 ?
Ja, z takim skutkiem ze wymieniłem to na coś "szybszego".
Kto pisał o systemowym emulowaniu Scandoublera ?
Ja, chodziło mi o coś takiego ze na ekranie vga byśmy mogli odpalać gry, dema itd. tyle że np. na połowie ekranu, albo z ramkami, taki patch do WHDload byłby całkiem realny, ale po co....
Nie byłem pewien, przecież na kartach turbo są zegary :)
Ja, pytanie do cichego: czemu port zegara to port zegara :)
Kto dostawał bany na PPA ?
Niestosujący sić do regulaminu forumowicze.

P.S. Część swoich pytań zadawałem przed kupnem Amigi ;)No ja nie miałem farta dostać w spadku od ojca Amigę(dostawałem tylko jakieś grzyby :P), także urodziłem się troszkę za późno żeby móc z wami się stresować o premierę AOS4 na klasyk(słyszałem że czekacie juz 13 lat:P).

Ostatnia modyfikacja: 24.11.07 09:09
[#9] Re: Procek A600

@cinekamigowiec, post #1

Czlowieku zachowujesz sie jak bys mial 5lat (a moze masz...), naucz sie wreszcie uzywac wyszukiwarki bo zaniedlugo zamiast odpowiedzi bedziesz tylko wysmiewany. Ostanio jak juz widze cinekamigowiec to mnie krew zalewa

Poptarz, kliknolem w szukaj i wpisalem a600 procesor i po ok 30 sekundach znalazlem:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=42881&t=42648#reply_42881

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=42045&t=42044#reply_42045

@arti4-92
Sam kiedys byles niezlym spamerem i na twoim miejscu bym sie nie odzywal :D

[#10] Re: Procek A600

@Banderas, post #9

Ale nie pytałem o rzeczy oczywiste(dobra z clockport-em mi sić udało) :P

[#11] Re: Procek A600

@Banderas, post #9

Ok dziękuje Banderas za te linki dowiedziałem się że moge podłaczyć procek 68010 :P

[#12] Re: Procek A600

@arti4-92, post #4

Dlatego na jego pytania odpowiadam RAZ. Jak widze, ze nic do niego nie dociera, to tylko sledze wątek (jak mi sie chce) i nic wiecej nie dodaję. po co? Przeciez On nikogo nie slucha . A jak pisales, ze "nie chce mu sie szukac", to od teraz mam calkowity olew na jego pytania. Załamac sie mozna :/
[#13] Re: Procek A600

@AlaN, post #12

Prawidłowo OK, zapytał się mnie o adf wb 3.1 czy mam przesłać dla niego, odpowiedziałem "nie chce mi się, tak jak tobie nie chce się szukać na google", zgadnijcie co się stało. Tak... poradził sobie ze znalezieniem odpowiedniej rzeczy :)

Ostatnia modyfikacja: 24.11.07 13:17
[#14] Re: Procek A600

@arti4-92, post #10

Oczywiście, że pytałeś o rzeczy oczywiste.
emulowany scandoubler - jeśli już jest mowa o scandoublerze to chyba trzeba wiedzieć do czego to służy, a służy do tego by z ~15kHz zrobić tryby akceptowane przez większość monitorów VGA, programowo tego się zrobić nie da, bo ani OCS, ani tym bardziej ECS czy AGAtka nie mogą sobie z wyzszymi częstotliwościami poradzić.
030 w A1200 zamiast EC020 - tutaj chyba też się domyślasz, że gdyby to było tak proste jak jedynie wymiana procka to w ciągu kilkunastu lat już ktoś wcześniej by to zrobił?
Moim zdaniem to są dość oczywiste sprawy, względem tego co piszesz na forum trzeba cię jednak stawiać trochę wyżej niż S.W.
[#15] Re: Procek A600

@abcdef, post #14

ec020 i 030 o których mówiłem są w obudowach SMD, dlatego miałem nadziejć ze można zamontować taki proc w Amidze:)

[#16] Re: Procek A600

@arti4-92, post #4

No ja pierdziu, kto to mówi...
A jak tam projekt 4MB chip w A1200?

Nie znającym temtu polecam co smakowitsze roważania:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=45724&t=45707&ostatnie=1
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=45762&t=45707&ostatnie=1
[#17] Re: Procek A600

@Daclaw, post #16

Wszystko ulżyło sić w logiczną całość, tylko te kości obsługujące pamićć chip tego nie obsłużyłą. W temacie wszystko było napisane co próbowałem zrobić, co myślałem. Jak byś zrozumiał tamten temat, byś wiedział że wszystko stanowiło logiczną całość.

Ostatnia modyfikacja: 25.11.07 17:17
[#18] Re: Procek A600

@arti4-92, post #17

Mniejsza jak to się ułożyło. Chciałem Ci tylko przypomnieć, że cinekamigowiec nie jest jedynym na tym portalu specem od głupich wątków i odjechanych pomysłów. Ty natomiast jesteś ostatną osobą, której wypada trząść się w takich kwestiach z oburzenia. Nawet jeśli po długim i mozolnym wbijaniu młotkiem do Twojej głowy "oczywistych oczywistości" udało Ci się w końcu złapać jakieś podstawy.
[#19] Re: Procek A600

@Daclaw, post #18

Niejest ze mną teraz inaczej, po prostu nie wypowiadam sić już na forum.

[#20] Re: Procek A600

@arti4-92, post #19

Że zacytuję twoje własne słowa:

Ja nie paje-maje po poska

Hehehehe ;) .

[#21] Re: Procek A600

@Grygus, post #20

Że zacytujć twoje własne słowa:

Może lepiej:
Przytoczć teraz twoje słowa ;)

[#22] Re: Procek A600

@abcdef, post #14

> programowo tego się zrobić nie da, bo ani OCS, ani tym bardziej
> ECS czy AGAtka nie mogą sobie z wyzszymi częstotliwościami poradzić.

A słyszałeś o trybach "Double"?

I jeszcze dołożę: wiesz że na AGA można uzyskać tryb VGA, a nawet osiągnąć rozdziałkę 800x600?

Edit: karty BPPC mają specjalny patch umożliwiający promowanie wszystkich trybów (łącznie z boot menu) na tryb VGA

Edit 2: "ubocznym efektem" trybów ~30kHz jest możliwość odtwarzania dźwięków w 44100 a nawet 48000 Hz ;)

Ostatnia modyfikacja: 27.11.07 10:40
[#23] Re: Procek A600

@Solo Kazuki, post #22

Szkoda ze ten "patch" nie pozwala odpalac palowych gier, a ogranicza sie do boot menu tylko.

[#24] Re: Procek A600

@Fazior, post #23

Zdaje sie ze dziala tylko w czterech kolorach i to raczej na ekranach ktore pracuja w systemie.

a ogranicza sie do boot menu tylko.

Workbench odpalony w czterech kolorach na AGA, tez jest widoczny na BVision.

Ostatnia modyfikacja: 27.11.07 13:02
[#25] Re: Procek A600

@Andrzej Drozd, post #24

O prosze, nie wiedzialem. Szkoda ze tylko w 4, bo heh i tak ta fajna opcja przydatna jest tylko w wypadku boot menu. Szkoda ze mi grex splonal, to bym sobie sprawdzil.

[#26] Re: Procek A600

@Solo Kazuki, post #22

>>A słyszałeś o trybach "Double"?

I jeszcze dołożę: wiesz że na AGA można uzyskać tryb VGA, a nawet osiągnąć rozdziałkę 800x600?<<
No dobra, agatka może dblpal , a ecs jeszcze multiscan i euro72 ale to tylko pod systemem i specjalnie dużej satysfakcji używając jedynie tych trybów bez FF chyba nie ma.
[#27] Re: Procek A600

@abcdef, post #26

No dobra, agatka może dblpal , a ecs jeszcze multiscan i euro72

ECS też może multiscan i euro72.
[#28] Re: Procek A600

@Fazior, post #25

Spaliłeś już G-REX-a i FastATA-ć xD, może coś jeszcze ;)

[#29] Re: Procek A600

@abcdef, post #26

> No dobra, agatka może dblpal , a ecs jeszcze multiscan
> i euro72 ale to tylko pod systemem i specjalnie dużej satysfakcji
> używając jedynie tych trybów bez FF chyba nie ma.

Po pierwsze tryby double i VGA są po to, żeby nie trzeba było używać FF.

Po drugie, także ten tryb 800x600 na AGA nie wymaga FF.

Edit: A co do gier w PAL, to WHDLoad ma opcję promowania na tryby double (wiem, bo sam o to prosiłem WEPLa). Niestety nie wszystkie gry dobrze wtedy są wyświetlane.

Ostatnia modyfikacja: 27.11.07 22:06
[#30] Re: Procek A600

@Solo Kazuki, post #29

Czyli to znaczy że mogć w WHDload grać w gry na ekranie VGA??

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem