Ignorowany przez 30 użytkowników
witam państwa w ten piękny niedzielny poranek, gdy ptaszęta za oknem świergolą jak poparzone! Czy ktoś z państwa dysponuje źródłami Bazyliszk II build bodajże 94? Taken jest mi potrzebny, będąc ostatnim, który umie w makowce starsze niż IIci i Quadra coś. A muminet zawiódł mnie srogo, zawierając w swych zbiorach tylko wersję 0.9, nawet bez źródeł. Jeszcze lepiej, gdyby ktoś dysponował działającą na Amidze kompilacją tego builda.
pytanie pomocnicze: czy w ogóle istnieje szansa uruchomienia takiego starego Bazyliszka na Amidze? Wczoraj w akcie desperacji podjąłem się karkołomnej próby kompilacji którejś wersji w linugzie i zgodnie z przewidywaniami dyktowanymi wieloletnim doświadczeniem - po podejrzanie szybkim przebrnięciu przez configure (Ubuntu krzyczało tylko, że nie ma pthread; oczywiście instalacja pthread nie mogła być tak prosta jak wklepanie np. apt-get install pthread - co to to nie! Stosowna komenda miała około 2 kilometry, zawierając - poza samą właściwą nazwą pakietu, która brzmi, jakżeby inaczej, libpthread-stubs0-dev (logiczne, prawda?) - różne składniki o znaczeniu rozumianym tylko przez osoby odpowiadające na pytania, jak zainstalować pthread) zaczęło się przedstawienie z wysokiego C, po dwóch, trzech linijkach wykładając się na "invalid conversion from blablabla to srututu".
nawet na dzisiejszej windzie taki Bazyliszk build 94 z czasów preikspekowych uruchamia się bez problemu. Z działaniem niestety problemy już są, dlatego pomyślałem, że co jak co, ale Amiga powinna każdego Bazyliszka łyknąć bez popitki - w końcu to ta sama architektura. A tymczasem takiego wuja - masz 0.9 i się ciesz.

(W dodatku nawet to muminetowe wydanie wykłada się na wompierzu zaraz po wyświetleniu okienka emulatora, ale być może tu przyczyną jest sam wompierz - nie wnikałem; w WinUAE jak dotąd stanąłem z kolei na problemie współdziałania z Blizzardem PPC, gdzie po zapodaniu mu BlizKicka czy tam PrepEmula i restarcie mam zielony ekran, natomiast pole do zaptaszenia MapROM w ustawieniach WinUAE jest wyszarzone

).
Ostatnia aktualizacja: 16.04.2023 07:45:36 przez snajper