[#31] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mateusz_s, post #30

Mam bsdsocket.library 3.28v
1
[#32] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mwb113, post #31

o, czyli sie wyjasniło.. bo ja otweiram w wersji 4, sproboje to przekompilowac z niższa wersją potem..
[#33] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mwb113, post #31

Możesz odpalić tą wersję i przetestować?

http://www.mstanisz.website.pl/tmp/amiga/msInternetStatus.exe_v3.zip

Jest pod wersje 3, pytanie tylko czy wszytkie funkcje zadziałają,
nie znalazłem informacji w ktorych wersjach jakie funkcje są.
[#34] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mateusz_s, post #33

Sprawdzilem
Terza dziala poprawnie
[#35] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mwb113, post #34

Git, dzieki
[#36] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mateusz_s, post #35

Chwalę się dostałem info z AmiKit że chvieliby msInternetStatus dołączyć do dystrybucji:

I'm currently preparing an AmiKit for a real Amiga with PiStorm and would be honored if I could include your useful software in it, with your kind permission.
9
[#37] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mateusz_s, post #36

OK
1
[#38] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mateusz_s, post #36

Gratulejszon OK
1
[wyróżniony] [#39] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mateusz_s, post #1

właśnie zainstalowałem i odkopuję, żeby podziękować i polecić brawo!
1
[#40] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@vojo, post #39

Myślę że ciekawą opcją byłoby dodanie możliwości dodanie informacji czy program użył pierwszego IP czy drugiego.
Bo teraz gdy jako drugie IP ustawimy IP serwera domowego, to mimo braku dostępu do sieci ( testowanie pierwszego IP - google) będzie informacja że jestem ONLINE.
Może lampka dwukolorowa, albo jakies inne rozwiązanie.
1
[#41] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@vojo, post #39

@vojo
Dzięki.. OK małe a cieszy może dodadzą coś takiego w 3.2 albo 3.3 kiedyś już wbudowane

@norbert
Wydaje mi się że taka podwójna kontrolka to by tylko zamieszanie wprowadziła. Pytanie po co ustawiać ip na domowy serwer, właśnie chodzi zeby zrobić pinga gdzieś w sieć.

Jest tam jeszcze jakiś mały bug.. czasem.. jak się uzywa whdload albo jakiś kiks zrobi z samym stosem ip, to status znika w sensie nie przyjmuje wartości. Muszę na to kiedyś zerknąć. Można by wtedy też dorzucić jakieś dodatkowe opcje wyświetlania lub coś w rodzaju graficznego wyboru opcji zamiast pisania w tooltypach. Ale nie chce tez przekombinować.
[#42] Re: [msInternetStatus] Program do wyświetlania statusu połączenia z siecią

@mateusz_s, post #41

@mateusz_s
Widzę to tak.
Postawiona sieć po to aby użyć SAMBY lub FTP.
Wtedy górna część kontrolki będzie czerwona (brak dostępu do internetu) dolna zielona bo jest sieć wewnetrzna.

To tylko taka luźna propozycja.
Zrobisz jak uważasz.

Cieszą się że jest taki program i faktycznie może dodadzą go nowszym OS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem