Cześć,
Na wstępie moja konfiguracja: A1200 z kartą CF +8mb rozszerzenia + opisany w tytule Gotek, system WB 3.2.2(1hotfix) z romem 47.111 update 2 z marca 2023 roku.
1) Gotek w biosie wykrywany jako DF2. Da radę zmienić na DF1? Jumper ustawiony w S0.

Fabrycznie w Goteku był wgrany Firmware FF 3.29 z FlashFlopy v9. Zrobilem update do najnowszej wersji 3.39, choć podczas procesu updatu zdziwiłem się, że nie widział pliku z uaktualnieniem (wgrywałem flashfloppy-*.upd, dopiero FF_Gotek-*.upd zadziałał). Tu mam pytanie: "FF_Gotek-*.upd All STM32F105/AT32F415 devices
flashfloppy-*.upd All AT32F435 devices, STM32F105/AT32F415 devices running a recent FlashFloppy bootloader"
na moim goteku jedyny symbol jaki widnieje to SFRKC30.AT2, jak dowiedzieć się który AT, STM to jest? Skoro wgrał mi się bios FF_GOTEK to domyślam się że któryś z tych wymioenionych przy tymże firmwarerze.
2) Wgrywałem WB na nowo, musiałem w biosie DF2 ustawić jako pierwszą i WB wgrał się bez problemu, aczkolwiek zauważyłem, iż niektóre obrazy dyskietek nie działają prawidłowo. Albo komunikat "dysk niezainicjalizowany", albo pokazuje info, readme i takie tam, ale ikony wsadowej brak lub pokazuje, że stacja "empty".
Franko np bez problemu ruszył nawet pod WB, ale Ghost n Goblins już nie i w sumie póki co tylko Franko ruszył, Giana sister nie, Gods nie, Galaga 92 nie. Czytając na forum inne tematy związane z gotekiem pomoc ma to związek czy z nieoficjslną wersją programu, bądź też z tym że Gotek nie jest główną stacją DF0. A jak wy uważacie?
3) Aktualizacja bootloadera - jeszcze tego nie robiłem. Zastanawiam się czy jest sens wgrywać to z wersji 3.39?
Pozdrawiam
Ostatnia aktualizacja: 28.05.2023 12:31:55 przez cj grass
Ostatnia aktualizacja: 28.05.2023 12:40:12 przez cj grass
Ostatnia aktualizacja: 28.05.2023 12:45:48 przez cj grass