[#1] Jakosc obrazu z scandoublera
Hallo

Mam szybkie pytanie - jak sie ma obraz ze scandoublera z FF do obrazu wyswietlanego na multiscanie? Pixeloza czy jest ladnie?

Porownywał ktos?

Dziekil

[#2] Re: Jakosc obrazu z scandoublera

@Rembrand, post #1

Zalezy jakiego, FF wbudowany m.in. w A3000 na kosciach Amber daje obraz ideany, Elboxowi SD takze niezly, Mikronikowy juz jak na moje oko podobny do obrazu z tunera tv.

[#3] Re: Jakosc obrazu z scandoublera

@Rembrand, post #1

Elboxowy z FF ma obraz w porządku, można śmiało pracować.

[#4] Re: Jakosc obrazu z scandoublera

@Rembrand, post #1

W Twoim pytaniu jest sprzeczność. Wysoka jakość obrazu wyświetlanego na monitorze SVGA (31,2 kHz) przy rozdzielczości rzędu 640x480 MUSI oznaczać "pikselozę". Na telewizorze albo na amigowym multiscanie typu A1438S pikselozy nie widać, bo obraz jest wyświetlany przy 15,6 kHz, co nadaje mu specyficzną "fakturę".
[#5] Re: Jakosc obrazu z scandoublera

@Daclaw, post #4

pytam bo wlasnie naprawiam swoj 17" multscan ake na allegrze i na ebaju sa scandoublery.
no i tak sobie mysle :)

[#6] Re: Jakosc obrazu z scandoublera

@MrT, post #2

Mikronikowy juz jak na moje oko podobny do obrazu z tunera tv.
Mialem taki wewnetrzny (kanapka) i obraz na 15' byl jakosciowo taki sam jak przez przelotke + sterowniki.

[#7] Re: Jakosc obrazu z scandoublera

@Daclaw, post #4

> Wysoka jakość obrazu wyświetlanego na monitorze SVGA (31,2 kHz)
> przy rozdzielczości rzędu 640x480 MUSI oznaczać "pikselozę".

Nie musi. Ja mam monitor SVGA (a dokładniej multiscan), i w trybie 640x480 DoublePAL nie miałem pikselozy. Również na Pegu nie mam. Pikseloza jest dopiero w rozdziałce 3xx na 2xx, i to tylko trybach double (zwykły PAL/NTSC wygląda świetnie). Ale dużo zależy od monitora i jego wielkości (ja mam dosyć mały, bodajże 15").

Swoją drogą monitor jest sprawny, lecz wymaga lekkiej regulacji. A ja mam inny. Więc jak ktoś ma Amigę bez karty gfx, to zapraszam na priva. ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem