[#1] Kilka problemów z softem
1 DMS 204 z aminetu - Czy ten DMS u was działa? U mnie wywala error i susped / reboot.
Było kiedyś do niego fajne GUI chyba włoskie DMS WB II chyba. ma ktoś i może podrzucic?

2. REM Apollo - reset i guru
3. InstallerNG - podczas prawie kazdej instalacji po zainstalowaniu z aminetu wywala mi script error, albo failed to get ENV.
4. Dopus 4.16 - sliczne guru po zainstalowaniu :(

Guru robi mi się też bez karty turbo...

Oświecicie mnie?

[#2] Re: Kilka problemów z softem

@Rembrand, post #1

Zazwyczaj wszystkie programy maja readme - a w nim wymagania programu: pliki, biblioteki. itd. razem z potrzebnymi wersjami.
Nastepnie sprawdz swaja s-s pod katem jakis udziwnien, patch; czy aby na pewno sa dobrze ustawione?
Warto robic kopie starych bibliotek - bo zasada nowsze lepsze w tym przypadku (i nie tylko w tym) nie zawsze sie sprawdza.
No i na konie snoopdos - bardzo przydatny; wysledzi dla Ciebie niepokujące zachowania softu.

[#3] Re: Kilka problemów z softem

@Rembrand, post #1

1. Uzyj innego programu do rozpakowania DMS np. xdms
2. RemApollo wymaga poprawionej wersji 68040.library.
3. Uzywaj standardowego Instalera.
[#4] Re: Kilka problemów z softem

@Rembrand, post #1

2. REM Apollo - reset i guru

To jest normalne. Czeste problemy, to zle zmapowany ROM (np. zmapowany juz po zaladowaniu systemu z kilkoma patchami). Ostatnio dlugo walczylem, aby odpalic np. Shape Shiftera na Apollo. Udalo sie dopiero po odpowiednim spatchowaniu romu, dzieki czemu juz nie musze uzywac i tak nie dzialajacych modulow. Ogolnie to sprawa gryzacych i dublujacych sie patchy.

1 DMS

Bardzo archaiczny format, choc czasami uzywalem i nie pamietam problemow. Wole SuperDupera lub po prostu ADF.

3. InstallerNG

Wyrzuc to. Swiat stanie sie latwiejszy :)

4. Dopus 4.16

Wyrzuc jeszcze DALEJ! :)
Zainstaluj 4.17pre20 z nowa bilioteka czyli 4.17pre21 - swiat stanie sie lepszy. Nie jest idealny. Ale nawet po usunieciu taskow zamrozonej systucji (czyli stad te bledy), system i nowo odpalony DOpus potrafia wciaz pracowac bez szkody dla systemu.

Guru robi mi się też bez karty turbo...

No to sprzet ci walnal, albo udaje A500 :(
[#5] Re: Kilka problemów z softem

@Norbert, post #3

2. RemApollo wymaga poprawionej wersji 68040.library.

Tak.
[#6] Re: Kilka problemów z softem

@Andrzej Drozd, post #5

no dobrze ale jakiej? da ktos?

[#7] Re: Kilka problemów z softem

@Rembrand, post #6

Normalnej z Commodore. Umieszczonej na dysku z Workbenchem 3.0/3.1.
Poprawisz sobie sam załączonym patcherem.
[#8] Re: Kilka problemów z softem

@Rembrand, post #6

Sprawdz dokumentacje z RemApollo doc.pl, tam jest taki tekst:

"oryginalna biblioteka 040.library pochodzâca z Commodore w wersjach 37.10
lub 37.30 (lub 44.2 z OS3.5), jeűeli uűywasz procesora 68040"

Trzeba takze uzyc "patch".

Biblioteka powinna byc w tym archiwum - http://www.l8r.net/install/accel/apollo060.DMS

Dodane: Jezeli dalej beda problemy to podesle ci moja i rom3.0 (masz Amige wiec powinno to byc legalne) spatchowany prepareemulem, czyli juz nie bedziesz niczego musial robic dodatkowo, aby odpalic Shape Shiftera.

Ostatnia modyfikacja: 20.12.07 20:15
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem