[#31] Re: Zasilacz ATX a Amiga 4000 i projekt AMI_ATX ?

@MariuszK, post #29

A jak zrobiłeś z wtykiem? Trzeba przerabiać?
[#32] Re: Zasilacz ATX a Amiga 4000 i projekt AMI_ATX ?

@Risc, post #28

Czy mógłbyś podać namiary na tę wtyczkę do A4000D?
[#33] Re: Zasilacz ATX a Amiga 4000 i projekt AMI_ATX ?

@swt, post #32

Ostatnio zrobiłem taki zasilacz dla Amigi.
Wtyczka to tu. Pamiętaj aby na życzenie zamienić piny z żeńskich na męskie, bo a 4k ma na płycie żeńskie.
[#34] Re: Zasilacz ATX a Amiga 4000 i projekt AMI_ATX ?

@Ralpheeck, post #31

Wtyczkę wziąłem oryginalna, bo zasilacz niestety wyglądał jakby w nim ktoś granat zdetonował.
A za 25pln to nawet nie chciało mi się naprawiać i sprawdzać czy zadziała. Całe PCB z fortrona zmiescilem ładnie w obudowie razem z nowym cichym wiatrakiem, a sygnał ps_on podpiąłem do oryginalnego włącznika.
Wystarczyło tylko kable odpowiednio przylutować w nowy zasilacz.
Zostaje tylko sprawa brakującego sygnału TICK, ale jak na razie nie znalazłem urządzenia w swoim zbiorze które by go wymagało. Z resztą... A2000 działa i bez niego, jak się przełączy na wewnętrzny TICK.

Z wtyczką można też rzeźbić że starego zasilacza AT, albo na thingiversie był chyba projekt wtyczki amigowej. Jbc to po powrocie z majówki mogę ci podesłać zdjęcia na priv jak to wygląda.
[#35] Re: Zasilacz ATX a Amiga 4000 i projekt AMI_ATX ?

@Risc, post #33

DziękiOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem