kategoria: Programy
[#31] Re: Szukam programu (baza danych)

@Corwin, post #27

Corwin, powiedziałbyś coś więcej o tej a4000? Jakie rozszerzenia, gdzie i kiedy kupiłeś, albo za ile, no i czy masz nadal.
Dla mnie posiadanie wtedy a4000 to był kosmos. Pracowałeś dla Pruszkowa czy Wołomina?
1
[#32] Re: Szukam programu (baza danych)

@Ralpheeck, post #31

Ale się wspominkowo zrobiło :D

Ze "starych czasów" to ja tylko pamiętam wizyty na dwóch edycjach Satellite. Do tej pory z tym mi się Słowianin kojarzy ;D

A jak się później przeprowadziłem tutaj (2008) to już amigowe czasy dawno były za mną.
[#33] Re: Szukam programu (baza danych)

@niebuszewo, post #29

Tak, to jest to miejsce. Ale reklama widoczna na zdjęciach nie dotyczyła już czasów amigowych. Krzysiek z BitBoxu po zamknięciu interesu poddzierżawiał komuś piwnicę i żeby uniknąć żerowania na nazwie (choć miejsce było to samo) przemianował toto na Byte Box. Potem toto padło i stoi tak do dziś.
1
[#34] Re: Szukam programu (baza danych)

@Ralpheeck, post #31

Na dziś to nie było nic nadzwyczajnego. Ot a4k dekstop (odkupiona zresztą on Thorgala WFMH). Na pokładzie był CS 604e 233 MHz (kręcone samodzielnie z 200 MHz) niestety z bieda 040/40, CVPPC (wcześniej CV 643D) muzyczna Delfina, sieciówka Ariadne. 128 ramu (albo 64 - już nie pamiętam), dwa dyski SCSI, nagrywarka. Ot standard. Poszła dalej w dobre ręce, odkupił ją ode mnie Ubik (pewnie "parę" osób zna). Co z nią dalej - nie wiem.
[#35] Re: Szukam programu (baza danych)

@hrw, post #32

Tja. Spotkaliśmy się wtedy. O ile pamiętam z Carlosem i Thorgalem byłem.
1
[#36] Re: Szukam programu (baza danych)

@Corwin, post #34

Na dziś to nie było nic nadzwyczajnego

Nie no rzeczywiście nic nadzwyczajnego. Sama kartą ppc to wypas, nie wspominawszy o reszcie. W latach dziewięćdziesiątych ten sprzęt wymiatał i chyba obok A4K wspomnianego tutaj brodacza, był jednym z najlepszych configów w Szczecinie.
Zresztą Corvin, ty w ogóle jesteś zbyt skromny chłopie, bo swoim stoiskiem w Świecie Dziecka i pracą w Handwicie walnie przyczyniłeś się do konsolidacji środowiska amigowego w Szczecinie. Pewnie nawet o tym nie wiedząc.
Fajnie było też oglądać twój wypasiony sprzęt na żywo, bo większość mogła zobaczyć podobne configi tylko w gazecie wtedy. Twoja A4K łamała stereotyp Amigi, jako komputerka do gier i usadzala na odpowiednim miejscu tzw. blacharzy, czyli właścicieli grzybów - jak to się naonczas użytkowników komputerów PC określało.
5
[#37] Re: Szukam programu (baza danych)

@zilog, post #36

Dlatego napisałem, że ten sprzęt na dziś nie jest niczym rewelacyjnym. Wtedy owszem, był fajny :) Co do konsolidacji środowiska: miłe, ale nie przeceniałbym. Parę osób owszem, przychodziło pogadać, niemniej jednak gdzie mi tam do takiego BitBoxa gdzie tłumy się przewalały. I sporo znajomości się nawiązywało. Do mnie to tylko krewni i znajomi królika zaglądali... :)
[#38] Re: Szukam programu (baza danych)

@Corwin, post #37

Dziś taki config też jest szacowny. Złaszcza przy obecnych cenach na retro equipment do Amigi.
1
[#39] Re: Szukam programu (baza danych)

@Corwin, post #33

A czy Bitbox w czasach amigowych miał jakąś stronkę? Może wayback machine coś zachowało? Bo w przypadku adresu widocznego na szyldzie owszem stronę z 2008 roku znajduje, a przynajmniej stronę początkową.
[#40] Re: Szukam programu (baza danych)

@niebuszewo, post #39

Coś pod adresem bitbox.com.pl było - Wayback Machine coś wyświetla, tyle że mizernie. Na ramkach było zrobione.

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2024 19:55:52 przez Corwin

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2024 19:56:04 przez Corwin
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem