[#1] lha lzx
Witam
Potrzebuję jakiś prosty packer do rozpakowania lha , lzx itp. Może mi ktoś wysłać mailem ? - Tylko prośba , żeby nie był spakowany bo nie mam jak rozpakować .

piotr_timoon@wp.pl
[#2] Re: lha lzx

@pietro, post #1

jest na aminecie

[#3] Re: lha lzx

@pietro, post #1

Samorozpakowujące się archiwum zawierające LhA:

http://aminet.net/util/arc/LhA_e138.run
[#4] Re: lha lzx

@APC74, post #3

Ściągnąłem , nagrałem na dyskietkę 720kb ( PC ), pięknie mi się rozpakowało (AMIGA) tyle tylko że nie na HDD a na tąż dyskietkę która była w napędzie . Da się to rozpakować na dysk twardy ? ( skopiować się nie chce ) jak przeciągnę dyskietkę cross dos na partycję to kopiuje , ale utworzona szuflada okazuje się pusta .

[#5] Re: lha lzx

@pietro, post #4

Katalog nie jesy pusty.
Po prostu nie widac plikow pod Workbenchem bo te pliki nie maja ikonek.
Jesli chcesz zobaczys pliki wejdz w gorne menu. Wybierz ICONS- SHOW ALL.
Mozna tez pod AmigaDOSe dostas sie do plikow.
[#6] Re: lha lzx

@Norbert, post #5

Norbert jesteś wielki OK . Napisz mi jeszcze jak sie rozpakowuje tym pliki i jestem w domu pomysł
Załóżmy wkładam dyskietkę z plikiem xxx.lha i co robię ? kompresor LHA mam rozpakowane na HDD

[#7] Re: lha lzx

@pietro, post #6

[#8] Re: lha lzx

@mailman, post #7

Nic z tego nie rozumiem - nie wiem gdzie mam co wpisać . Nie mam żadnej książki ani instrukcji , jestem początkującym samoukiem ,a system workbench jest bardziej skomplikowany niż dos

[#9] Re: lha lzx

@pietro, post #8

1) workbench to nie system tylko desktop
2) poczytaj artykuły na ppa, tudzież przejrzyj FAQ

[#10] Re: lha lzx

@pietro, post #6

najpierw skopiuj lha do katalogu c na partycji gdzie masz zainstalowyany system, pozniej klikasz dwa razy na tego xxx.lha i pojawia ci sie okienko w kotrym mozna rozne rzeczy napisac, i przed xxx lha wpisujesz "lha e" (bez cudzyslowiow) a po xxx.lha wpisujesz miejsce gdzie ma sie to rozpakowac, np dh0: (co odpowiada pierwszej partycji na dysku, dh1: druga, itd.)

ogolenie masz tu linka na temat dekompresi "po latwemu" http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=51335&t=51335#reply_51335
jak nie bedziesz wiedzial co to xfd czy cos to uzyj wyszukiwarki na forum, powinno cos byc.

Ostatnia modyfikacja: 27.01.08 21:53
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem