kategoria: A600
[#1] Pistorm
Mam problem z a600 pistorm i internetem . Wifipi.device skopiowałem do devs. i firmware też. Pakiet prism też zainstalowałem, sieć mam zabezpieczoną. Czy muszę wyłączyć zabezpieczenia?
Wpisałem WirelessManager wifipi.device, komunikat:traiyng to associate with " mój adres MAC" a potem nazwa mojej sieci i częstotliwość.
[#2] Re: Pistorm

@Grysia, post #1

Podałeś hasło do sieci ?
Jakie masz ustawione szyfrowanie w swojej sieci ?
[#3] Re: Pistorm

@Norbert, post #2

Podałem przy instalacji prism, szyfrowanie hyba wep, mam funboxa orange
[#4] Re: Pistorm

@Grysia, post #3

Ale prism Ci nie jest potrzebny bo to do karty pcmcia, jaki masz stos Roadshow?
[#5] Re: Pistorm

@Mirq, post #4

Jemu chodzi o to, że podczas instalacji pakietu prism, gdzie podaje się SSID i hasło, tworzy się plik konfiguracyjny z którego korzysta wirelessmanager.
[#6] Re: Pistorm

@kempy, post #5

Gdy wpisałem addnetinterface wifipi.device otrzymałem komunikat" no device name provided in file devs/netinterfaces/wifipi.device (roadshow)

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2024 20:05:05 przez Grysia
[#7] Re: Pistorm

@Grysia, post #6

To zrób to co sugeruje komunikat. Jakie pliki masz w Devs:Netinterfaces?
[#8] Re: Pistorm

@Kitech, post #7

wifipi.device
[#9] Re: Pistorm

@Grysia, post #8

To źle. Plik wifipi.device pownien być w DEVS:Networks. A w NetInterfases poczytaj: https://www.ppa.pl/forum/amiga/45152/pistorm32-amiga-1200/22#m812949
[#10] Re: Pistorm

@Norbert, post #2

Czy muszę wyłączyć szyfrowanie, bo to jest stosunkowo nowy ruter, i tam jest różnica między szyfrowaniami. Przypominam że to pistorm wifi
[#11] Re: Pistorm

@Grysia, post #10

Jeśli masz nowy router to zobacz, czy nie masz w nim funkcji sieci gościnnej. Zdejmowanie szyfrowania obecnie to proszenie się o kłopoty - chyba, że nie masz sąsiadów, którzy mogą mieć zainfekowane komputery.
[#12] Re: Pistorm

@Grysia, post #10

A czy ja pisałem żebyś wyłączyć szyfrowanie ???
Pytałem się jakie masz ustawione szyfrowanie.
Nie każde przyjmuje wifi w EMU68
[#13] Re: Pistorm

@Norbert, post #12

Jak ma wyglądać plik wireless.prefs? U mnie problem polega na tym że nie potrafię skonfigurować wifipi, a stosy to już druga sprawa

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2024 17:49:02 przez Grysia
[#14] Re: Pistorm

@Grysia, post #13

Czasami można czytać posty na forum, np.: link
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem