Hej,
Wrzucam przygotowany przeze mnie program, który wprowadza drobną łatkę na funkcję MoveLayer() dzięki której przemieszczanie okienek w systemowych programach po prostu śmiga!
Program jest przeznaczony dla grafiki OCS/ECS/AGA oraz wymaga systemu przynajmniej w wersji 2.0 (V36). Korzysta wyłącznie z systemowych funkcji.
Program ma dołączoną instrukcję. Po uruchomieniu możemy go zatrzymać kombinacją CTRL+C (lub wysłaniem sygnału komendą BREAK).
Znane błędy w bieżącej wersji:
- Proszę nie uruchamiać programu wiele razy równocześnie,
- Okienka typu "Simple Refresh" muszą być na wierzchu, żeby były poprawnie odświeżone.
Do pobrania stąd:
https://coreprogramming.pl/Utils/WinPatch.lha
Program przetestowałem z Workbenchem, Photogenicsem, Deluxe Paintem. Okienka działają wyśmienicie!
I to w dowolnej rozdzielczości i głębi barw, w tym trybach Super-VGA pod AGA, co mnie zaskoczyło:
320x256
640x256
640x512
Program jest prosty i skuteczny. W następnej wersji postaram się sprawić by program dało się uruchomić tylko jednokrotnie (Commodity) i by schowane okienka Simple Refresh były odrysowywane prawidłowo.
Miłego używania! W razie problemów proszę o kontakt. Napiszcie, czy program działa u Was prawidłowo oraz wrażenia.