[#9]
W Amidze 1200 , bez dodatkowej pamięci , jest brak obrazu i niedziałająca myszka
@piotani,
post #8
Tak jak wspominałem wcześniej, wczoraj wymieniłem kondensatory w Amidze 1200. Wymiana niektórych kondensatorów, ze względu na brak dojścia i mało miejsca na płycie głównej , nie była taka prosta, tym bardziej że wymieniałem je pierwszy raz. Po wymianie i podłączeniu Amigi prze RCA do TV, bez karty turbo , obraz wskoczył bez żadnych problemów. Myszka natomiast zaraz po podłączeniu przez 3 razy z rzędu , zatrzymała się na kilka sekund na środku ekranu, ale po chwili doszła do poprawnego działania i na chwilę obecną nie ma już z nią problemów tak jak to było przed wymianą kondensatorów. Myślę że już teraz będzie wszystko dobrze, i nie będzie sprawiała problemów, a gdyby coś było nie tak , to dam znać , bo dzięki wam - co zresztą jestem zadowolony z tego faktu, zdecydowałem się w końcu po tylu latach na wymianę kondensatorów , co wcześniej na samą myśl o tym że muszę je wymienić, robiło mi się nie dobrze. Na płycie głównej będę jeszcze wymieniał , gniazda RCA - czyli żółte video , białe od kanału audio lewego, oraz czerwone od kanału audio prawego. Dźwięk z wyjść z gniazd audio , sprawdzałem i działa bardzo dobrze, nie ma z nimi problemów. Natomiast stacje dyskietek podłączyłem nową od PC , ale najpierw przerobiłem ją do Amigi 1200. Dyskietki wczytuje jak na razie poprawnie, więc ogólnie wszystko jest dobrze. Dodatkowo za kilka dni, będę jeszcze wymieniał kondensatory w zasilaczu do Amigi 1200.
Ostatnia aktualizacja: 11.07.2024 16:41:45 przez piotani
Ostatnia aktualizacja: 11.07.2024 16:42:48 przez piotani