[#51]
Re: PiStorm for Amiga 500
@marcinm,
post #1
Podepnę się pod watek, co by nie zakładać nowego.
Jako że udało mi się zamienić RPi 3A+ na RPi 4B w mojej A500 to mam trochę pytań. Raspberry ma wylutowane gniazda USB3 i Ethernet co by bez przeszkód wlazła na PiStorma. Riser kątowy jest, umiejscowiony między PiStorm a RPi 4B, zainstalowany Emu68 1.1 Alfa 1 oraz sterownik xhci.device w wersji 2.0 - działa mi jedno gniazdo USB2 z dwóch, też tak macie?
Drugie pytanie, poza oklejeniem RPi 4B radiatorkami na układach, zamontowałem laptokową turbinkę na 5V którą umieściłem na dwóch "pytach" między Video Hybrid z przewodami podlutowanymi do gniazda zasilania. Dobrze się sprawdza, temperatura ARMa w stresie nie przekracza 45 stopni, jednak owa turbina idzie na pełnych obrotach, co jest trochę denerwujące, więc podajcie jakiś prosty, niezawodny sposób by zmniejszyć jej wydajność a tym samym hałas.
Trzy... mam adapter A500 HDD Led, zakładany między gniazdo klawiatury w A500 a wtykiem, z którego
jest wyprowadzony przewód do wlutowania do adaptera/urządzenia. W RPi 3A+ był to pad PP13, czy ktoś wie gdzie przylutować w RPi 4B?
Tyle, dzięki za wskazówki.
Ostatnia aktualizacja: 27.02.2026 07:03:18 przez waldiamiga