[#38]
Re: Jaką miałem wersję A500 / jaki rev płyty?
@lord_spider,
post #37
Dla mnie Enter i Return to ten sam klawisz, nigdy ich nie rozróżniałem. Maszynistą nie byłem, więc pewnie dlatego. Sporo współczesnych klawiatur ma napisane w bloku podstawowym dwie nazwy, inne mają strzałkę o której mówisz i napis Enter, a nie Return. Ze starego sprzętu, przykładowo ZX Spectrum+ miało napis Enter, a Atari 65XE Return. Jeśli chodzi o Amigę, zawsze używałem nazwy Enter. Dobrze jednak wiedzieć o tym co napisałeś.
"Big L" to nie nazwa moich znajomych, wystarczy przejrzeć aukcje dot. klawiatur na znanych portalach czy różne fora. Skoro wprowadza to zamęt, będę używał nazwy Enter/Return, aby było jaśniej.
Wracając do tematu głównego, przypomniało mi się, że jak kupowałem w latach 90-tych ostatnie wersje A500, już w rewizji 8A, to oryginalny karton miał zaklejone słowo "Plus" białą kartką papieru. Czyli był to karton od A500 Plus z zalepionym końcowym słowem. Jeśli ktoś miałby oryginalny karton, to może też po tym zidentyfikować rewizję 8. Od razu dodam, że zapewne nie było tak we wszystkich przypadkach.
Ostatnia aktualizacja: 20.07.2024 00:07:47 przez brain030