[#31] Re: WARP 4060

@lord_spider, post #27

Była taka historia związana z kupnem PCB dla TF536. TF bardzo dziwnie się zachowywał, miał jakieś swoje podejrzenia, za jakieś sprawy podejrzewał wszystkich Polaków, nawet na ppa jest ślad w postaci pyskówki którą wtedy sprowokował (tak, założył sobie specjalnie konto w tym celu). Nie dało się załatwić grupowej wysyłki kart do Polski... rzekomo z powodu niewydolności Poczty Polskiej, na propozycje skorzystania z jakiejś firmy wysyłkowej zareagował mocno niegrzecznie.
Ja też miałem z nim prywatną korespondencję, może nie (aż) obraził mnie, ale to co napisał było bardzo niegrzeczne (lub chamskie, jeśli nie musimy się bawić w Wersal).
Dlatego nie kupuję i nie składam jego produktów, wszystkim odradzam, skoro jest dobra alternatywa, to nie muszę się narażać na wybuchy jego złości i utwierdzać go w jego wydumanej zajebistości.

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2024 17:00:30 przez wali7
8
[#32] Re: WARP 4060

@wali7, post #31

A ja wiem, że jeden z (generalnei szanowanych) amigowców z Polski jakimś cudem sprzedawał klony PCB autorstwa TF bez jego zgody i wiedzy, na co TF zareagował ostentacyjnie i przez jakiś czas trolował userów z Polski... Jakiś czas temu mu juz przeszło i wszystko wróciło do normy.
1
[#33] Re: WARP 4060

@alt_, post #32

Jakoś TF nie napisał na PPA przeprosin dla tych, których bezpodstawnie obraził. Jak dla mnie obecna norma jest taka, że dla mnie TF i jego produkty nie istnieją.
A co do tego użytkownika i klonów kart TF (a właściwie pcb), to z tego co wiem (a wiem z pierwszej ręki), żadna z tych płytek nie została sprzedana, cała zaś akcja miała charakter prywatnej wendetty. Nie popieram takich akcji, ale z tego co wiem, żaden użytkownik PPA nie miał z historią nic wspólnego. Sam główny "winowajca" nie był związany ze środowskiem PPA (tzn. nawet jeśli miał konto na ppa... a nie wiem, czy miał, to się tu nie udzielał... ja w każdym razie nie kojarzę ani jednego jego posta tutaj).

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2024 17:50:25 przez wali7
3
[#34] Re: WARP 4060

@wali7, post #33

Nie wiem, nie wnikałem. Jeden z drugim najwyraźniej mają swoje za uszami ;) niemniej nie rzutuje to na fakt, że 1230/1232, 330 i 4060 to przyzwoite (i tanie) karty.
3
[#35] Re: WARP 4060

@alt_, post #28

A to ja zgłosiłem, po włożeniu TF4060 do A4000T objaw był taki, że nic się nie działo oprócz tęczowych pasków wyświetlanych przez TF po podaniu zasilania.
Chyba w 3 tygodnie wydali poprawkę, tyle że nie mam kiedy jej sprawdzić bo się wakacyjne wyjazdy na wyższy priorytet ustawiły
[#36] Re: WARP 4060

@wali7, post #31

Dzięki, osobiście nie podoba mi się, że karty TF tylko dwie czy trzy osoby na świecie mogą składać.
Zdecydowanie preferuję otwarte podejście do tego typu projektów - jak BFG9060 czy Z3660, albo całkowicie komercyjne - jak karty Warp czy produkty individual computers.
1
[#37] Re: WARP 4060

@lord_spider, post #35

A ja wykryłem problem z IDE objawiający się zwiechami po jakimś czasie, w szczególności intensywnego użytkowania.

Co do otwartości/zamkniętości - niektóre karty sa otwarte jak np. TF536 i TF1230 chyba - każdy sobie może złożyć...
1
[#38] Re: WARP 4060

@wali7, post #33

To może ktoś wreszcie napisze co to był za user co spiracił TFa, bo ja się od paru lat domyślam tylko i nie wiem czy dobrze...czy chodziło o Zenona ?
2
[#39] Re: WARP 4060

@alt_, post #37

Jasne, TF1260 też ludzie składają na boku, w szczególności wersje 64MB RAM - dwie takie mi się trafiły, jedna wymagała wymiany regulatora napięcia bo ktoś źle dobrał.
[#40] Re: WARP 4060

@jaster, post #38

W sumie to czekałem na to pytanie, aby powiedzieć, że NIE chodzi o Zenona.
Niestety nie mogę powiedzieć kto, jedno co mogę powiedzieć, że człowiek ten był znany i aktywny w środowisku Amigowym, jednak nie w Polsce. Z tego co wiem, to nie działał na PPA.
Dostałem w charakterze "pamiątki" egzemplarz tej "trefnej" płytki TF536 wraz z opowieścią o jakichś biznesowo-towarzyskich zatargach i zapewnieniem, że ani jedna płytka nie została sprzedana, gdyż chodziło wyłącznie o wbicie szpili TF...
Chyba zadziałało, jednak TF skierował swoją furię w niewłaściwą stronę racząc nas wszystkich na PPA serdecznym "f#ck you, all of you".
I dlatego trzymam się od produktów tego pana z daleka. Jednak wciąż ma szansę przeprosić (to z kolei luźna trawestacja mojej prywatnej korespondencji z TF).
4
[#41] Re: WARP 4060

@wali7, post #40

Dzięki że wreszcie rozwiałeś moje wątpliwości. Wiem że sporo osób podejrzewało Zenona i cieszę się że wszystko jest teraz jasne
[#42] Re: WARP 4060

@OSH, post #1

Wygląda na to, że WARP 4060 już nie wyjdzie ale niedługo (Q1 2026) powinien się pokazać WARP 7060.
Na stronie jest też dokumentacja do WarpedVision z której wynika, że powstał już WarpedVision A3K4K tylko nie wiadomo kiedy będzie w sprzedaży, może razem z WARP 7060.
[#43] Re: WARP 4060

@dolek, post #42

7060? (That escaladed quickly.gif)

Jaka jest róznica? Nowy projekt czy po prostu zmienili roboczą nazwę?
1
[#44] Re: WARP 4060

@dolek, post #42

Bo a 3000 + 4000 =7000

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2026 18:26:18 przez Dorian3d
1
[#45] Re: WARP 4060

@Ralpheeck, post #43

Nie wiem jaka jest różnica, nie wiem nawet jaka miała być specyfikacja WARPa 4060, zakładałem, że będzie miał co najmniej to wszystko co WARP 1260. Ja nie znalazłem żadnego info w tym temacie, trzeba by CSLab zapytać, może coś więcej jest na Discordzie.
[#46] Re: WARP 4060

@dolek, post #45

A4000+A3000=(A)7000?
7000 + (680)60=7060
1
[#47] Re: WARP 4060

@dolek, post #45

to to samo nazwa inna

to co 1260 v2
i 512 mb

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2026 18:49:56 przez Dorian3d
[#48] Re: WARP 4060

@Dorian3d, post #44

Zdjęcie WarpedVision dla A3000/A4000 w instrukcji jest inne (skromniejsze) niż te załączone przez Ciebie.
[#49] Re: WARP 4060

@dolek, post #48

Na tagru można kupic od ręki

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2026 18:59:41 przez Dorian3d
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem