[#31] Re: WARP 4060

@lord_spider, post #27

Była taka historia związana z kupnem PCB dla TF536. TF bardzo dziwnie się zachowywał, miał jakieś swoje podejrzenia, za jakieś sprawy podejrzewał wszystkich Polaków, nawet na ppa jest ślad w postaci pyskówki którą wtedy sprowokował (tak, założył sobie specjalnie konto w tym celu). Nie dało się załatwić grupowej wysyłki kart do Polski... rzekomo z powodu niewydolności Poczty Polskiej, na propozycje skorzystania z jakiejś firmy wysyłkowej zareagował mocno niegrzecznie.
Ja też miałem z nim prywatną korespondencję, może nie (aż) obraził mnie, ale to co napisał było bardzo niegrzeczne (lub chamskie, jeśli nie musimy się bawić w Wersal).
Dlatego nie kupuję i nie składam jego produktów, wszystkim odradzam, skoro jest dobra alternatywa, to nie muszę się narażać na wybuchy jego złości i utwierdzać go w jego wydumanej zajebistości.

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2024 17:00:30 przez wali7
8
[#32] Re: WARP 4060

@wali7, post #31

A ja wiem, że jeden z (generalnei szanowanych) amigowców z Polski jakimś cudem sprzedawał klony PCB autorstwa TF bez jego zgody i wiedzy, na co TF zareagował ostentacyjnie i przez jakiś czas trolował userów z Polski... Jakiś czas temu mu juz przeszło i wszystko wróciło do normy.
1
[#33] Re: WARP 4060

@alt_, post #32

Jakoś TF nie napisał na PPA przeprosin dla tych, których bezpodstawnie obraził. Jak dla mnie obecna norma jest taka, że dla mnie TF i jego produkty nie istnieją.
A co do tego użytkownika i klonów kart TF (a właściwie pcb), to z tego co wiem (a wiem z pierwszej ręki), żadna z tych płytek nie została sprzedana, cała zaś akcja miała charakter prywatnej wendetty. Nie popieram takich akcji, ale z tego co wiem, żaden użytkownik PPA nie miał z historią nic wspólnego. Sam główny "winowajca" nie był związany ze środowskiem PPA (tzn. nawet jeśli miał konto na ppa... a nie wiem, czy miał, to się tu nie udzielał... ja w każdym razie nie kojarzę ani jednego jego posta tutaj).

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2024 17:50:25 przez wali7
3
[#34] Re: WARP 4060

@wali7, post #33

Nie wiem, nie wnikałem. Jeden z drugim najwyraźniej mają swoje za uszami ;) niemniej nie rzutuje to na fakt, że 1230/1232, 330 i 4060 to przyzwoite (i tanie) karty.
3
[#35] Re: WARP 4060

@alt_, post #28

A to ja zgłosiłem, po włożeniu TF4060 do A4000T objaw był taki, że nic się nie działo oprócz tęczowych pasków wyświetlanych przez TF po podaniu zasilania.
Chyba w 3 tygodnie wydali poprawkę, tyle że nie mam kiedy jej sprawdzić bo się wakacyjne wyjazdy na wyższy priorytet ustawiły
[#36] Re: WARP 4060

@wali7, post #31

Dzięki, osobiście nie podoba mi się, że karty TF tylko dwie czy trzy osoby na świecie mogą składać.
Zdecydowanie preferuję otwarte podejście do tego typu projektów - jak BFG9060 czy Z3660, albo całkowicie komercyjne - jak karty Warp czy produkty individual computers.
1
[#37] Re: WARP 4060

@lord_spider, post #35

A ja wykryłem problem z IDE objawiający się zwiechami po jakimś czasie, w szczególności intensywnego użytkowania.

Co do otwartości/zamkniętości - niektóre karty sa otwarte jak np. TF536 i TF1230 chyba - każdy sobie może złożyć...
1
[#38] Re: WARP 4060

@wali7, post #33

To może ktoś wreszcie napisze co to był za user co spiracił TFa, bo ja się od paru lat domyślam tylko i nie wiem czy dobrze...czy chodziło o Zenona ?
2
[#39] Re: WARP 4060

@alt_, post #37

Jasne, TF1260 też ludzie składają na boku, w szczególności wersje 64MB RAM - dwie takie mi się trafiły, jedna wymagała wymiany regulatora napięcia bo ktoś źle dobrał.
[#40] Re: WARP 4060

@jaster, post #38

W sumie to czekałem na to pytanie, aby powiedzieć, że NIE chodzi o Zenona.
Niestety nie mogę powiedzieć kto, jedno co mogę powiedzieć, że człowiek ten był znany i aktywny w środowisku Amigowym, jednak nie w Polsce. Z tego co wiem, to nie działał na PPA.
Dostałem w charakterze "pamiątki" egzemplarz tej "trefnej" płytki TF536 wraz z opowieścią o jakichś biznesowo-towarzyskich zatargach i zapewnieniem, że ani jedna płytka nie została sprzedana, gdyż chodziło wyłącznie o wbicie szpili TF...
Chyba zadziałało, jednak TF skierował swoją furię w niewłaściwą stronę racząc nas wszystkich na PPA serdecznym "f#ck you, all of you".
I dlatego trzymam się od produktów tego pana z daleka. Jednak wciąż ma szansę przeprosić (to z kolei luźna trawestacja mojej prywatnej korespondencji z TF).
4
[#41] Re: WARP 4060

@wali7, post #40

Dzięki że wreszcie rozwiałeś moje wątpliwości. Wiem że sporo osób podejrzewało Zenona i cieszę się że wszystko jest teraz jasne
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem