[#1] ToolManager
Cześć
Moje pytanie dotyczy wyżej wymienionego dodatku.
Jest on na wyposażeniu WB3.1 cloanto, czy jest jakaś możliwość edycji tego docka ? Cokolwiek zmienię nie nanoszą się zmiany w pasku.
Proszę o informację czy można to edytować aby działało, nie przymierzam się zmiany docka, chodzi mi konkretnie o ten.
[#2] Re: ToolManager

@rootspk, post #1

Kiedyś próbowałem pobawić się nim od zera i efekt był ten sam - program zupełnie nie reagował na zmiany w preferencjach tak więc... zamiast niego wziąłem WBDocka
1
[#3] Re: ToolManager

@rootspk, post #1

Jeśli to ten "zwykły" ToolManager to tak, można wszystko edytować i zapisywać. Korzystam z niego od lat. Polecam instalację od zera.
Chyba że chodzi o jakiś inny.
[#4] Re: ToolManager

@rootspk, post #1

Można - poszukaj na necie sa samouczki jak to zrobic. trzeba w dwóch miejscach wykonać zmianę zeby byla zauwazalna.
[#5] Re: ToolManager

@Drakon, post #3

Tak jak napisałem wcześniej z cloanto - dostarczany z systemem od nich.
Zmiany się zapisują ale wywołują żadnych zmian w samym doku. On ma osobny folder z obiektami na drugiej partycji oraz katalog główny na pierwszej a przynajmniej tak to cloanto poustawiało
Na chwilę obecną nie wiem już gdzie szukać bo co nie zrobię to efektu brak.
[#6] Re: ToolManager

@Kwiatki, post #4

Szukałem i nic nie znalazłem stąd moje pytanie tutaj.
[#7] Re: ToolManager

@rootspk, post #6

Ale pytałem, czy to jest ten "zwyczajny" Toolmanager.
Nie ma znaczenia czy Cloanto czy Microsoft, tylko czy to ten sam program.
Zresztą - rozwiązanie jest pewnie to samo - wywal to, zainstaluj od nowa, przeczytaj manual dołączony do programu.
Używasz ToolmanagerPrefs?
[#8] Re: ToolManager

@Drakon, post #7

Ja bez problemu ustawiłem swoje programy i działa już kilka lat. Może mam inną wersję, nie wiem . Pewnie ją ściągnąłem z aminetu. Teraz nie sprawdzę, bo jestem poza domem.
[#9] Re: ToolManager

@Drakon, post #7

Tak to zwyczajny oryginalnie dołączany z obrazem systemu amiga forever od cloanto. Być może trzeba go wywalić i przeinstalować na nowo ale z tego co już sprawdziłem to w A.F. również ten sam problem jest więc nie jest to kwestia systemu u mnie , tylko mają baga na dzień dobry.
Tak używam toolmanager prefs

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2024 18:05:10 przez rootspk
[#10] Re: ToolManager

@rootspk, post #9

Może spróbuj patcha zainstalować (2.1a)?
Ja wywaliłbym to, zainstalował na nowo, dodał co tam chcesz do menu i tyle.
Sprawdź też, czy toolmanager.prefs nie jest zabezpieczony przed zapisem etc.
[#11] Re: ToolManager

@_arti, post #2

Ten błąd oznacza, że miałeś jakiś program co cały czas odświeżał env: Ja miałem to samo i bardzo dużo mi czasu zajęło znalezienie problemu. Ale gdzieś tam na sieci znalazłem rozwiązanie.
1
[#12] Re: ToolManager

@Wankowicz, post #11

Nie do konca to raczej bylo przyczyna.
Preferencje sa czesto zapisywane tylko w ENVARC:
I dzialaja jak sie zrobi reset komputera wtedy sa kopiowane z ENVARC: do ENV:
Ja jak robilem zapis preferencji w playerach to zapisywalem zmiany w ENVARC: i ENV: wiec dzialaly od razu.
[#13] Re: ToolManager

@rootspk, post #1

Polecam Dockbot. O wiele wygodniejszy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem