[#1] Kopiowanie całych partycji
Czy znacie jakieś narzędzie, które umożliwi wykonanie kopii partycji amigowej lub obrazu z karty SD w taki sposób, aby na większej karcie SD pozostało jeszcze wolne miejsce na kolejne partycje? Wiem, że można to zrobić za pomocą WinUAE, kopiując pliki, ale trwa to godzinami. Może istnieje jakieś narzędzie na Linuxa lub PC, które mogłoby to ułatwić?
[#2] Re: Kopiowanie całych partycji

@MaroB, post #1

Używałem tego narzędzia do kopiowania systemu plików, ale według dokumentacji na GitHubie, potrafi ono również obsługiwać całe partycje. link
[#3] Re: Kopiowanie całych partycji

@MaroB, post #1

Nie wiem jak pod innymi dystrybucjami Linuxa, ale pod Ubuntu aplikacja Disks umożliwia stworzenie obrazu poszczególnych partycji. Potem taki obraz partycji możesz odtworzyć na nowej karcie.
[#4] Re: Kopiowanie całych partycji

@Hal, post #3

innymi dystrybucjami Linux

wszędzie jest aplikacja: dd
1
[#5] Re: Kopiowanie całych partycji

@Cezarykl, post #4

I jak miałoby to zadziałać.?

Mamy czysta kartę SD i kilka obrazów partycji amigowych.
Jak teraz za pomocą DD wszystko to wpakować na kartę tak każda partycje dopisać do RDB.

Możliwe że Hst Imager to potrafi bo ma obsługę RDB,
Ciekawe czy sobie z poradzi jeśli będą to partycje FFS, PFS, SFS. a informacje o partycjach zostanie poprawnie dopisana do RDB.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem