kategorie: A2000/A3000, A4000, Programy
[#1] ZZ9000 uruchomienie sieci
Cześć
Pacjent a4000d, system 3.2
Toczę boje ze swoją kartą ZZ9000 w temacie uruchomienia sieci. Zainstalowany RoadShow(pełna wersja). Po uruchomieniu Roadie i kliknięciu Connect zamiga zawiesza się, brak możliwości poruszenia kursorem. Próbowałem bez automatycznego uruchomienia RoadShow po włączeniu amigi- bez efektów. Są tutaj użytkownicy którym działa sieć w tej karcie?
[#2] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Bartek2075, post #1

pierwsze slysze, zeby komus nie dzialala hmm... przy czym ja uzywam os 3.9

a probowales bez roadie? z siecia jedyne hece jakie mialem to chyba starszy firmware powodowal, ze czasem dzialo sie tak, ze zaczynala dzialac ona po drugim resecie. ale to bylo dawno. Freeze jest mi obcy.
1
[#3] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Bartek2075, post #1

Ja mam A4000 + OS3.2 tyle że na MiamiDX - Działa bez problemu.
[#4] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@c64portal, post #3

MiamiDX jest najwolniejszym stosem.
[#5] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Bartek2075, post #1

Może to kwestia konfiguracji / wyższych protokołów typu DHCP?

Czy masz włączone na ruterze DHCP? Czy masz w pliku konfiguracyjnym na Amidze (gdzieś w Devs / cośtam_network) podane, że IP jest z DHCP? No i znów, może ruter wysyła IP przez BOOTP (a nie DHCP) a karta tego nie wspiera?

Zarówno 3.2 jak i Roadshow / Roadie używam, choć po WiFi (DHCP).
[#6] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@_DiskDoctor_, post #5

Z A4000T i kartą x-surf 100 działa bez problemu (os3.2)
Na 1200 z kartą 3com etherlink pcmcia (os3.1) również działa.
[#7] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Bartek2075, post #6

A masz odpowiednie .device na miejscu?
[#8] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@_DiskDoctor_, post #7

Wydaje mi się że tak. Możliwe że mam wersję która jest kapryśna i trzeba np. starszą wersje.
[wyróżniony] [#9] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Bartek2075, post #8

ZZ9000Net.device v1.13
4124 bajtow
2
[#10] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@juen, post #9

Dzięki wielkie Juen- jesteś wielki. Podmieniłem ten plik i działa. Poprzedni był większy. Teraz śmiga OK
2
[#11] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Bartek2075, post #10

Przeleć sobie system jakimś dzisiejszym antywirusem przy okazji
[#12] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Bartek2075, post #10

Podmieniłem ten plik i działa. Poprzedni był większy.

Juen podał ci najnowszą dostępną wersję. Co miałeś wcześniej zainstalowane?
[#13] Re: ZZ9000 uruchomienie sieci

@Kitech, post #12

Plik device z wersji 1.12. Rozmiar wynosił 6936 bajtów. Obecny z wersji 1.13 to 4124 bajtów. Druga kwestia że miałem niepotrzebne pliki które robiły nieco zamieszania. A zrobiłem kolejne podejście przy okazji jak w a4000T zmieniałem karte x-surf100 na zor lan ide od Matze’go- przy jej instalacji ogromne podziękowania dla Quad’a za wsparcie telefoniczne OK
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem