kategoria: A4000
[#1] Mediator MK III vs MK IV
Witajcie,

Jakie są główne różnice pomiedzy mediatorem MKIII, a MK IV? Planuje doposażyć swoją A4000 i uzywać z nim SB128, karty sieciowej, Vodoo 3 i PPC Apocalypse. Mam możliwość zakupu MK III ver 3.0 i nie wiem czy obsłuży mi prawidłowo taki set, czy lepiej zakupić najnowszego Mediatora...
[#2] Re: Mediator MK III vs MK IV

@moulder, post #1

Najlepiej i najpewniej napisać maila do elbox. Jak Ci odpiszą to podziel się tutaj nową wiedzą.

Elbox
[#3] Re: Mediator MK III vs MK IV

@Wankowicz, post #2

Dzięki za pro tip.....

Bardziej kieruję moje pytania do użytkowników, którzy posiadali te wersje.
[#4] Re: Mediator MK III vs MK IV

@moulder, post #3

Takie info znalazłem.

Compared to the MK-III, the MK-IV offers support for PCI-to-PCI and PCI-to-PCI-E bridges.

Jak coś to mam na sprzedaż wersję MK IV do a4000D. Jak co to pisz na priv.

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2024 14:44:04 przez Mokry
1
[#5] Re: Mediator MK III vs MK IV

@Mokry, post #4

Jeśli chodzi o mostki to są kapryśne i nie każdy działa z każdą PPC na PCI. Sam miałem jedne z pierwszych wypustów i wymieniłem komuś za MK3 lub MK4, bo z moim PPC śmigało, a z jego nie. Najlepszy okazał się chyba MK2.

Może ktoś z Elbox się wypowie, dlaczego jedne działają z PPC, a inne nie. Pewnie mają inne wersje Mach-ów ale czy coś jeszcze? Tego nie wiem.

P.S. Poszukam zdjęcia z obiema wersjami jakie miałem i dodam do graffiti - miałem chyba MK1 i MK2, a teraz mam chyba MK1 i MK4.
1
[#6] Re: Mediator MK III vs MK IV

@Rafał A-3000, post #5

Dzięki za info. Jest w drodze do mnie MK III rev 3.0. Wiem, ze bylo parę rewizji, ale też nigdzie nie ma info czym one się różniły. Mam nadzieję, że pociągnie mój set. Muszę jeszcze zasilacz dobry ATX dokupić.
1
[#7] Re: Mediator MK III vs MK IV

@moulder, post #6

Tu moje aktualne mostki.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem