[#1] FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY
Witam wszystkich zamierzam kupic te dwa urzadzenia ale gdzies wyczytalam ze koliduja one ze soba fizycznie. Czy da to sie jakos obejsc. Chciałabym zamontowac oba te urzadzenia na raz. Macie jakies stronki ze zdieciami w ktorym miejscu oba urzadzenia sie stykaja. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

[#2] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@kasiaw232, post #1

Kolidują ze sobą, ale można zgłosić sprawę do Elboxu i scandoubler wlutują w płytę, tak, że będzie niżej. Wtedy zmieszczą się oba urządzenia.

[#3] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@AS, post #2

A nie daloby sie tak jak z BVision i FastATA tzn. podniesc FastATA na dodatkowych podstawkach pod ROMy, czy SCANDOUBLER nadal bedzie kolidowal z kontrolerem?

[#4] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@Lokaty, post #3

Tak wlasnie tez poyslalam zeby dokupic podstawki pod rom i podniesc fast ate ale czy to zadziala i nie bedzie znow kolidowac z moim mediatorem??

[#5] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@kasiaw232, post #4

Nawet nie zauwazylem ze masz Medka... w takim razie obawiem sie, ze FastATA w tym momencie bedzie zbyt wysoko - chyba bedziesz musial poszukac innego rozwiazania... . Aaaaa wlasnie, skoro masz Medka mozesz zaprzegnac karte TV do tego, aby PALowski sygnal byl wyswietlany na monitorze CRT/LCD - Phibrizzo napisal utilka, ktory pomoże Ci w calej zabawie (chyba, ze wolisz pokombinowac jeszcze ze SD). Powodzenia! OK

[#6] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@kasiaw232, post #4

I tak FastATA musi być na podstawkach. I mediator powinien się zmieścić. Pytałem się jeszcze dziś o to Jarka, bo to u niego Elbox zrobił taką przeróbkę.

[#7] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@AS, post #6

Nie jestem pewien, czy te dodatkowe podstawki czasem uniemozliwia bezproblemowe zalozenie tasm do urzadzen ide.

[#8] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@kasiaw232, post #1

Witam

Ma ktoś jednocześnie zamontowany scandoubler wewnętrzny i fastAte ?

Jak wygląda sprawa z jakością obrazu ? Ten scandoubler jest bez FF ?

pzdr

[#9] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@Hubez, post #8

Widziałem coś takiego tylko na zdjęciach, chyba na www.amiga.org. Jednym słowem da się, ale będzie trochę hardcorowo ;)

Co do jakości obrazu to jest dużo lepsza od tunera TV.
Oczywiście ten Scandoubler jest bez FF.

[#10] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@Sir_Lucas, post #9

Zgadza się TUTAJ masz takie zdjęcie. Bez lutowania sie niestety nie obejdzie. I nie jest to tylko kwestia podstawek.

[#11] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@cichym, post #10

Sorry za offtopic , ale jakby kogos interesowało to mam do sprzedania Fast Ate MK II do a1200
[#12] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@fibi, post #11

za ??

[#13] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@arti4-92, post #12

wszelkie pytania prosze kierowac na maila szukam tez szczypte fast ramu lub jakies turbo 030 pod klapke A1200
wiec mozemy sie jakosc rozliczyc - tranzakcja wiazana... jescze raz sorry za offtopa

Ostatnia modyfikacja: 20.03.08 16:36
[#14] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@cichym, post #10

Rozmawiałem dziś z serwisem Elboxu.

Oni robią tak:

Z FastAty prowadzą przewody do Gayle (lutują je do układu, zamiast tej nakładki) i Scandoubler normalnie sięnakłada.

Cena to około 100zł.

[#15] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@Sir_Lucas, post #9

Powiedz mi jeszcze, bo wiem, że posiadałeś taki Scandoubler czy jakość z niego jest lepsza niż z zewnętrznego ?

Rozumiem, że są czarne pasy po bokach i od góry ekranu.

[#16] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@Hubez, post #15

Ja raczej nie widziałem jakieś różnicy. Z tego co pamiętam obraz ze SD wewnętrznego jest naprawdę niezły, ale zewnętrzny SD/FF który mam też daje mi bardzo zadowalające rezultaty w porównaniu z Tunerem TV.

[#17] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@Hubez, post #15

pasy czarne - występuje coś takiego?

[#18] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@Hubez, post #8

ja mam
[#19] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@jarecki130, post #18

Nie przeczytałeś chyba reszty pytania ;)

[#20] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@jarecki130, post #18

uciążliwe to w patrzenie - tzn denerwujące czy da się przyzwyczaić?

[#21] Re: FAST ATA 1200 a SCANDOUBLER WEWNETRZNY

@kasiaw232, post #1

Można i tak. Przepraszam, że takiego dinozaura wykopałem, ale może komuś się przyda pomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem