[#31] Re: Nowa obudowa stylizowana na lata 90.

@superbonio, post #30

A można jeszcze gdzieś takie cudo kupić?
Oczywiście ideałem byłaby ta z logiem Commodore, ale jeśli nie, to jakąś inną fajną, gdzie wejdzie A4000TX bez kolizji (mam taką, gdzie niby wchodzi, ale to przedłużenie pod sloty Zorro jest niebezpiecznie blisko blachy pod pcb. Do tego fajnie byłoby móc zamontować bez problemu FDD, CD-ROM, czy inny ZIP (albo napęd MO... ciekawe, czy pójdzie z Ami).
[#32] Re: Nowa obudowa stylizowana na lata 90.

@superbonio, post #30

Tam ma wszystko C=
mam 2 takie budy
OK
[#33] Re: Nowa obudowa stylizowana na lata 90.

@Dorian3d, post #32

No ale zapewne nie chcesz sprzedać :)
PS. właściwie to mniej mi zależy na logo C=, a bardziej na przestrzeni w budzie... chociaż takie logo to miły dodatek.

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2024 16:38:00 przez wali7
[#34] Re: Nowa obudowa stylizowana na lata 90.

@superbonio, post #30

[#35] Re: Nowa obudowa stylizowana na lata 90.

@wali7, post #31

(albo napęd MO... ciekawe, czy pójdzie z Ami).

Jak nie, jak tak
https://aminet.net/package/docs/help/Amiga_MO_FAQ
[#36] Re: Nowa obudowa stylizowana na lata 90.

@Dorian3d, post #34

Podejrzewam, że masz w kolekcji obudowę Elbox do Amigi 1200, tę pierwszą z okładek MA. Czy jest szansa na zdjęcie frontu i podanie wymiarów?
Wpadłem na szalony pomysł, żeby wydrukować lub zrobić z plexi (2-3mm) taką obudowę dla Rpi5.
Chodzi o stworzenie repliki obudowy z tej strony, ale w zmniejszonej wersji, tak by zmieściły się w niej komponenty Raspberry Pi 5 oraz dodatkowe wymagane elementy (chłodzenie wieża, dysk M.2 PCIe).
Chciałbym zachować wszystkie detale widoczne na zdjęciach, takie jak umiejscowienie przycisku zasilania, miejsce na stację dyskietek (które zmieni się na gniazdo microSD), a także układ diod w dolnej części obudowy. Złącza USB, HDMI i Ethernet, będą znajdować się z tyłu.
Pomysł szalony, ale może nie jest niewykonalny. Były dwie diody, jak one działały (kiedy i na jaki kolor świeciły — zasilanie/zapis/odczyt?).
Pozwólcie pomarzyć marzycielowi. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 23.11.2024 13:19:41 przez KM_Ender
[#37] Re: Nowa obudowa stylizowana na lata 90.

@Dorian3d, post #32

Witaj
To stary zakup czy można kupić gdzieś?

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem