kategoria: A500
[#1] co to za karta?
hej, czy ktos moze mi powiedziec co to za karta i do jakich amig ma zastosowanie - zakladam 500 plus, rozszerzenie pamieci, ale nawet nie wiem do ilu?
[#2] Re: co to za karta?

@ami2019, post #1

wygląda na rozszerzenie 1mb ?

https://amiga.resource.cx/exp/elbox501plus

Ostatnia aktualizacja: 24.11.2024 13:07:46 przez luka
[#3] Re: co to za karta?

@ami2019, post #1

Wygląda na baki pamięci, więc chyba RAM.
[#4] Re: co to za karta?

@ami2019, post #1

w tych 32 kostkach jest 1MB RAM, nie ma zegara, nie ma też pinów pod GARY, więc to rozszerzenie do A500+
[#5] Re: co to za karta?

@ami2019, post #1

Jest po 1MB Chip dla A500+
[#6] Re: co to za karta?

@BenHur, post #5

Dzieki wielkie wszystkim za odpowiedz. Bylem przekonany ze to bedzie 2mb ... hmm....
[#7] Re: co to za karta?

@ami2019, post #6

Dlaczego myślałeś, że to 2MB?
Prosta matematyka: M5M4256P = pamięć DRAM Mitsubishi, jedna kostka = 262144 bity = 32kB x 32 kości = 1024 kB :)
3
[#8] Re: co to za karta?

@Drakon, post #7

a nie wiem, po prostu sobie ubzduralem... dobrze ze mnie wyprostowaliscie, dziekuje wam bardzo!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem