@jaster, post #3
Kiedyś poruszałem ten temat w rozmowie z Krashanem, i pewnie on miał by tu więcej do powiedzenia.Zbudowałem taki przedłużacz, złożony z dwóch płytek połączonych przewodem płaskim 68-żyłowym z rastrem 0,635 mm. Dzięki temu mogłem testować różne długości przewodu. Okazuje się, że różne rodzaje kart mają różną wrażliwość na przedłużanie. Testowane przeze mnie dwie karty sieciowe zniosły przewód o długości 15 cm, niestety na przewodzie 25 cm już nie pracowały. Przy przedłużeniu 25 cm pracował adapter PCMCIA do CF oraz adapter PCMCIA do SD. Niestety dłuższe testy wykazały, że potrafią od czasu do czasu sypnąć błędem i rozwalić system plików, a nie zachodzi to przy bezpośrednim wpięciu w port.
@SimonGK, post #12
@bobycob, post #14
@snifferman, post #13
@SimonGK, post #21
@SimonGK, post #21
Dzisiaj właśnie przyszedł jeden i działa. Jeden problem jednak zauważyłem, przynajmniej pod CoffeinOS nie jest to "hot-plug". Trzeba wyjąć i ponownie włożyć adapter PCMCIA żeby wykryło zmianę karty. Reset Amigi rozwiązuje problem, ale wyciągnięcie adaptera PCMCIA w wieży mija się z celem. W standardowej obudowie jest to mniejszy problem.