[#31] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@Roszak, post #29

"sie amiga spalić dlatego" LOL

[#32] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@KeniG, post #30

Zależy jaki HDD bo jak 2.5cala to nie ma problemu :D Ale jak jest to 3.5cala to jak razem z CD-ROMem go upchasz w amidze 600?

[#33] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@Roszak, post #32

Przestań z tym "LOL" i "ŻAL" lub "ŻAL.PL" bo mnie to denerwuje ;)
A z tym że amiga sie spali to chodzi o to że ścieżki od zasilania sie spalą. I co zrobisz jak nie będzie napięcia +12v i +5v? Nie działa FDD nie działa port dodatkowej stacji dyskietek itd...

[#34] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@Roszak, post #29

dzięki Roszak.

tak właściwie to zastanawiam sie teraz nad cdromem...bo jednak zeby coś wrzucic na dysk, to będe musial formatować,zakładać partycje (WinUEA i te sprawy)...

mam w domu jakis 40x , zadziala?

ps. nie mam zamiaru montować tego na stałe,chce nagrać troche dyskietek i adijos, wymontować wszystko.
[#35] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@inco, post #34

mam ucięty kabel, "wyskrobałem" troche gumy...co teraz?
[#36] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@inco, post #35

A co dokładnie w końcu chcesz zrobić?
[#37] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@KeniG, post #36

uciąłem z zasilacza kabel... ma 3 końcówki i zakończony jest zasilaniem do flopa.

teraz tylko połączyć te uciete kable z amiga (chodzi mi o to miejsce,gdzie normalnie zasilany jest flop)
[#38] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@inco, post #37

Inco ten CD-ROM 40x zadziała :D Chyba że jest na SCSI a nie IDEATA...
A o co dokładnie chodzi z tym kablem? Jeżeli tam są dwie wtyczki do FDD i jedna do dyskuCD-ROMu to możesz podłączyć.
PS. Jeżeli to uciąłeś z zasilacza to pewnie są jakieś niezaizolowane kable więc lepiej je zaizoluj OK
I broń boże tego nie odłączaj ponieważ amiga z CD-ROMem i dyskiem jest wygodna!!!

Ostatnia modyfikacja: 13.03.08 16:01
[#39] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@Roszak, post #38

z duża pomocą Roszaka odpaliłem cdrom.

jednak dowiedzialem sie,ze lepiej bedzie z dyskiem... wiec jak go "zbootować" na amidze? (czytałem troche,wiec,ze trzeba zaladowac z dyskieti scsi.device-niestety,nie wiem jak to zrobić).

Ps. mam niewiele dyskietek...bo duża część padła,ale mysle,że jakas wersja WB się znajdzie

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 13.03.08 17:55
[#40] Re: Null modem - czy taki pasuje?

@inco, post #39

tak więc spreparowałem dysk, podłaczylem do amigi (rozruch jest...)

jaką dyskietke potrzebuje żeby amiga dostrzegła moje dwie utworzone partycje? (install,workbench...) i czy ktoś mógłby mi ją nagrać i przesłać za jakąś rozsądną cene?

Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem