[#1] AudioCD pod A600
Jak pod oryginalna amigą 600 odtwarzać muzykę z płyt AudioCD?
PS. Wiem że MP3 nie pójdą pod 68000 ale AudioCD musi działać skoro działa pod Amigą CDTV
[#2] Re: AudioCD pod A600

@Roszak, post #1

W pakiecie CacheCDFS jest program do odgrywania muzyki z płyt AudioCD.

[#3] Re: AudioCD pod A600

@Olek, post #2

A zadziała to na 1MB ramu?
PS. Mam już zainstalowaną pełną wersje Idefix wiec nie bardzo mi sie chce instalować CacheCDFS ;)
[#4] Re: AudioCD pod A600

@Roszak, post #3

1MB nic nie ma do tego, bo sterujesz z poziomu Workbencha tylko napędem CD (play, stop, rewind, open,close itp), a dźwięk ciągniesz z wyjścia audio CD-ROMu. Nawet na 512kB Ci ruszy :)
[#5] Re: AudioCD pod A600

@Roszak, post #3

I tak cedek wykonuje w tym przypadku całą robotę, więc konfig Amigi nie ma wiele do rzeczy. Na Aminecie jest wiele playerów do audioCD, którym wystarczy tylko podać device czytnika. Oczywiście musisz podłączyć się do jego wyjścia audio albo słuchać przez słuchawki.
[#6] Re: AudioCD pod A600

@Daclaw, post #5

Ja chce zrobić tak żeby muzyka leciała z telewizora tak jak z gier.
PS. Chce zrobić tak żeby np. leciała ta muzyka i żeby jednocześnie muzyka z jakieś gry na głośnikach od TV. Da sie tak?

Ostatnia modyfikacja: 10.03.08 16:12
[#7] Re: AudioCD pod A600

@Daclaw, post #5

Ja zrobiłem to tak:
http://www.ppa.pl/graffiti/obrazki/sprzt/cichym/cichym_100_1217-1.JPG

Można też wykonać to jako zewnętrzne podłączenie do gniazd audio Amigi. Ale jeżeli masz napęd CD wbudowany do Amigi, to będziesz musiał wyprowadzić kable audio z CD-ROMu na zewnątrz komputera.

Ostatnia modyfikacja: 10.03.08 16:30
[#8] Re: AudioCD pod A600

@cichym, post #7

Musisz mikser zrobić. Na Aminecie można znaleźć opisy.
[#9] Re: AudioCD pod A600

@Daclaw, post #8

Mam inny pomysł :) Po prostu podepnę głośniki pod MiniJack w CD-ROM i tyle :D Znacie może nazwy jakiś programów do puszczania tych AudioCD? ;)

Ostatnia modyfikacja: 10.03.08 19:47
[#10] Re: AudioCD pod A600

@Roszak, post #9

No "parę" nazw chodzi mi po głowie :D

http://aminet.net/search?query=CD+Player
[#11] Re: AudioCD pod A600

@APC74, post #10

Dzięki ;) KaloPlayer będzie dobry. Odtwarza muzę z atapi i scsi ok, racja
[#12] Re: AudioCD pod A600

@Roszak, post #11

?? praktycznie każdy CD-player potrafi odtwarzać muzykę z napędów scsi i atapi
[#13] Re: AudioCD pod A600

@wali7, post #12

Kurde zmieniłem w KaloPlayer DEVICE na atapi.device włączam program i mi wyskakuje Software Failure. Może jakieś pomysły?
[#14] Re: AudioCD pod A600

@Roszak, post #13

użyj innego programu, jesteś pewien, że używasz atapi.device, a wprowadziłeś nr urządzenia?
[#15] Re: AudioCD pod A600

@wali7, post #14

Jestem pewien że używam atapi.device. Ustawiłem atapi.device w polu informacje a tam chyba nic nie było o NR urządzenia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem