[#1] [Prelude] Nie działa MPEGit
Dostałem kartę z nowej produkcji, wraz z modułem MPEGit.
Miałem zainstalowany soft z poprzedniej, oryginalnej karty, na której wszystko hulało no ale tu nie hula - AmigaAMP nie chce odtwarzać przez MHI. Po kliknięciu PLAY pojawia się na chwilę ikonka na playerze, że gra, po czym się stopuje. Żadnych błedów, SnoopDos - wszystko OK, niczego mu nie brakuje. Poza tym, karta normalnie, pięknie gra wszystko przez AHI.

Nowa wersja, to jakieś nowe biblioteki trzeba czy jak? Any ideas, o co kaman?

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2024 22:35:16 przez _arti
[#2] Re: [Prelude] Nie działa MPEGit

@_arti, post #1

Dobra, sam znalazłem odpowiedź, na Amibay - zbugowany AmigaAmp (ten najnowszy). Trzeba użyć v. 331 - KLIK!
[#3] Re: [Prelude] Nie działa MPEGit

@_arti, post #1

Dlaczego nie Amiblaster? MPEGit to trochę przeżytek.
[#4] Re: [Prelude] Nie działa MPEGit

@sand, post #3

A nie wiem, co to nawet Poprosiłem o zrobienie repliki i dostałem 100% replikę swojej karty.
[#5] Re: [Prelude] Nie działa MPEGit

@_arti, post #4

Tu znajdziesz więcej, ogólnie Amiblaster to prelude tyle ze z lepszym mpegit które obsługuje oprócz mp3, Flac i OGG.
2
[#6] Re: [Prelude] Nie działa MPEGit

@sand, post #5

To pytanie:
Jak jest z jakością dźwięku na Prelude, na Replice Prelude, na AmiBlasterze, bo na tym filmiku Benka wyraźnie słychać jak Replica Prelude odstaje od Taccaty jakością odtwarzania ok, racja

Fakt, że Toccata naprawdę daje "genialną" jakość audio na Amidze (szkoda, że nie ma sprzętowego dekodowania mp3 itp), ale Replica Prelude wypada na tym filmiku naprawdę mizernie
[#7] Re: [Prelude] Nie działa MPEGit

@BULI, post #6

Nie wiem, co Benek tam odwalił ale u mnie zarówno Toccata jak i Prelude (miałem kilka lat temu tę pierwszą) grają... w sumie - identycznie. Nie widzę (a właściwie nie słyszę) większych różnic.
[#8] Re: [Prelude] Nie działa MPEGit

@BULI, post #6

ma coś nie tak z kartą mi śmiga super
podagdaj z superbonio
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem