[#1] A600 system z karty CF
Posiadam Amigę 600 z kickstartem 37.300 rozszerzoną do 2Mb chip. Podłączam do IDE kartę CF i nic nawet HDtulsbox jej nie widzi . Ale pod WinUAE wszystko gra . konfiguracja na WinUAE od realnej Amigi różni się tylko kickstartem bo na emulatorze jest 37.175 . Podłączam do emulatora zewnętrzny dysk , właśnie tą kartę CF i działa . Odpala system wgrany na tej karcie . Jakieś sugestie przyjaciele ?:))
[#2] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #1

Jakieś sugestie przyjaciele ?:))

Zmienić w tooltypes Hdtoolbox z uaehf.device na scsi.device
[#3] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #1

Daj zdjęcia. Zobaczymy czy dobrze podłączyłeś. Masz inne taśmy IDE, bo często ta jedyna jest uszkodzona.
[#4] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #1

Ale wiesz że rodzaj kickstartu nie ma znaczenia jeśli korzystasz z uaehf.device do obsługi HDD ?
Jak chcesz na emulatorze poczuc "braki" z twojej A600 to włącz przy obsłudze emulowanego IDE na obsługę HDD zawarta w kickstarcie. ( ustaw IDE0 zamiast UAE0)

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2024 10:34:32 przez Norbert
[#5] Re: A600 system z karty CF

@Norbert, post #4

i faktycznie nie odpala po zmianie device .. ale kickstart w realnej Amidze mam chyba odpowiedni .. jak go przenieść do emulatora ?
[#6] Re: A600 system z karty CF

@Norbert, post #4

przepraszam znaczy nie zmieniłem device jeno UAE0 na IDE0
[#7] Re: A600 system z karty CF

@Norbert, post #2

W realu mam scsi.device
[#8] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #7

[#9] Re: A600 system z karty CF

@snifferman, post #3

powalone jest tu wysyłanie obrazków .. jakoś nie umie :))
[#10] Re: A600 system z karty CF

@snifferman, post #8

Mam na WinUAE obraz dysku z systemem Workbench 38.36 nieźle rozbudowany i skonfigurowany .. więc przeniosłem go na kartę cf .. karta startuje pod WinUAE ale gdy ma przedrostek UAE0 z IDE0 nie startuje ..W realu też nie widoczna nawet w HDtoolBOX .. może rzeczywiście coś z adapterem lub taśmą .
[#11] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #9

Kto nie umie? On nie umie? Może musi się nauczyć? Sprawdź to co napisał Norbert, a jak to zrobić masz w moim linku.

Może funkcja wklejania obrazków się popsuła. Dla testu wkleję obrazek. Zobaczymy czy to trudne i czy działa

DziałaOK

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2024 12:16:03 przez snifferman
2
[#12] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #10

Sam sobie odpowiedziałeś.
Jeśli karta CF nie działa na A600 jak i obraz tej karty nie działa na Winuae pod IDE0 to znaczy że kickstart nie widzi karty CF.
Adapter, taśma jest OK.
Zworki dobrze ustawiłeś w adapterze ?

A teraz podstawowe pytanie 😄😄😄
Czy ten obraz z Workbenchem ma RDB. ?
[#13] Re: A600 system z karty CF

@Norbert, post #12

Może po prostu ta karta nie lubi się z Amigą. Sam mam kartę jak na zdjęciu, która pod WinUAE normalnie działa, a po włożeniu do A500 blokuje komputer całkowicie. Natomiast Sandisk nie sprawia żadnych problemów.

[#14] Re: A600 system z karty CF

@Norbert, post #12

Jakoś tak to zrobił :)

[#15] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #14

no i działa dziękuję wszystkim za rady .. zdrowych wesołych świąt
[#16] Re: A600 system z karty CF

@Chudybyk, post #15

Ale czemu działa? Co zrobiłeś? Co robiłeś źle?
[#17] Re: A600 system z karty CF

@snifferman, post #16

wsadził kartę widzisz ze nie było
5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem