[#1] AllegroCDFS - podgląd w HEX.
Wrzuciłem ostatnio plik AllegroCDFS do edytora HEX, tak jakoś z nudów i odkryłem na końcu takie wpisy:
:ISO/CDDA

ENV:Def_ISOCDDA

oraz

ENV:Def_CDDADisk.info

Ten ostatni to odnośnik gdzie ma być szukana ikonka reprezentującą płytę w formacie CDDA, natomiast odnośnie pozostałych nie znalazłem w sieci żadnych informacji. Nawet na stronie Elboxu nic nie ma. Ktoś wie o co z tym chodzi?
[#2] Re: AllegroCDFS - podgląd w HEX.

@Ponki1986, post #1

Ta pierwsza definicja ikony pokazuje sie w momencie gdy wlozysz do czytnika plyte Audio+Dane.
1
[#3] Re: AllegroCDFS - podgląd w HEX.

@Phibrizzo, post #2

A czy to ma wyższy priorytet niż DefIcons z OS 3.9?
[#4] Re: AllegroCDFS - podgląd w HEX.

@Ponki1986, post #3

Raczej tak. Klikajac na te ikone mozna wtedy wybrac czy informacje na plycie maja byc wyswietlane jako
pliki dzwiekowe czy tez dane komputerowe.
[#5] Re: AllegroCDFS - podgląd w HEX.

@Ponki1986, post #1

Kup FastATA - requester przestanie się pokazywać i nie będziesz musiał kombinować z hex-edytorem
[#6] Re: AllegroCDFS - podgląd w HEX.

@Phibrizzo, post #4

Już to sprawdziłem. Wrzuciłem do ENV: dwie powyższe ikonki co spowodowało pojawieniem się na WB dwoch ikon gdy płyta MIX-Mode jest w napędzie. Ale ta, która ma robić za przełącznik wygląda jak ta od CDDA, gdzie jako przełącznik wrzuciłem inna ikonkę.

Edit: Już to naprawiłem. Miałem w ENV:Sys ikonkę def_cdda.info dla CDDA-FileSystem. Zmieniłem jej nazwę na CDA0 tak samo jak mountliste dla tego FS. Do tej pory używałem obu CDFS aby mieć za razem dostęp do danych jak i ścieżek dźwiękowych zawartych na płacie. Ale teraz to się chyba zmieni. Dzięki za pomoc OK

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2024 18:34:34 przez Ponki1986
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem