kategorie: A600, Sprzęt
[#1] Laminat PCB klawiatury A600
Witam.
Odgrzewam. Jak w temacie. Potrzebuję nowego laminatu klawiatury do A600 (mam zieloną folię). Pisałem do panti1801 ale cisza w eterze. Może ktoś ma na zbyciu bądź zna panti1801 by mu przypomnieć o forum. Jeżeli to nie problem to proszę o źródło a zamówię sam. Znalazłem na ebayu ale tylko folie. Proszę o info.
Pozdrawiam.
PS>
Być może ktoś inny ma dojście do komponentów i sprowadza, proszę o kontakt.
[#2] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Smugaman, post #1

Zawsze mam opory, żeby wklejać linki do aukcji ale przecież tu "osoba sprzedająca" oferuje to co czego szukasz:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/membrana-pcb-dla-amiga-600-lbh
[#3] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@bfgmatik, post #2

Dzięki. Choć nie jest to TEN wyrób tylko made in ukraina ale z braku laku. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.
[#4] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Smugaman, post #3

Jaka Ukraina? Gdzie? W Hiszpanii (bo stamtąd pochodzi Edu Arana)?
3
[#5] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Smugaman, post #1

to może, tradycyjnie, jakaś zbiórka ?
:)
1
[#6] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Smugaman, post #1

Kolega w UK ma w ofercie
https://digitalretrobay.co.uk/commodore-amiga-membranes/
[#7] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Cezarykl, post #5

Ja byłbym chętny do A600
[#8] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@SimonGK, post #6

Nasz kolega panti już nie ma?

link
[#9] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@snifferman, post #8

Panti'ego nie znam i nie mam z nim kontaktu.
Dominika znam i wiem że ma dostępne.
Post panti'ego wygląda na nieaktywny od dłuższego czasu.
[#10] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@snifferman, post #8

Zobacz kiedy panti był ostatnio na forum.

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2025 18:12:08 przez Blady
[#11] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Blady, post #10

https://www.pcbway.com/project/shareproject/AMIGA_600_KEYBOARD_GREEN_MEMBRAN_PCB__arananet_.html
[#12] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Panstalin2, post #11

przy zamówieniu grupowym 10szt, w zaokrągleniu, wychodzi 60-80zł
(w zależności od docelowej przesyłki)

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2025 10:08:22 przez Cezarykl
[#13] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Cezarykl, post #12

To jest bez taśm i konektorów, doliczyłeś ceny?
1
[#14] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Stoopi, post #13

fakt, zapomniałem dopisać :)
że sam laminat :)
1
[#15] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Cezarykl, post #14

nie każdy jest mistrzem lutowania a tu trzeba trochę precyzji. mogę dołączyć do zamówienia ale kompletnego polutowanego laminatu z taśmą. Plug&play. Pytanie tylko gdzie zaczyna się i gdzie kończy rozsądna cena.
[#16] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@SimonGK, post #6

To wygląda obiecująca. Jaka cena z wysyłką do PL? na stronie jest tylko cena polutowanego laminaty z taśmą i "wtyczką"
[#17] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Smugaman, post #16

Ja tego nie sprzedaję. Napisz do Dominika, można po Polsku. W zakładce Contact masz podany e-mail.
[#18] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@SimonGK, post #17

Dodatkową zaletą jest fakt, że InPost działa również w Wielkiej Brytanii, więc wysyłka powinna być stosunkowo tania, szybka i z możliwością dobrego śledzenia...
[#19] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@PWS, post #18

Neeeee, to przecież musi przejść przez cło i musi zostać zrobiona odprawa importowa i opłacony VAT. Nie wiem czy Inpost obsługuje odprawy celne, pewnie nie...
1
[#20] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@bfgmatik, post #19

w zeszłym roku zamawiałem coś z amigastore, nie było żadnych innych podatków oprócz cła, około 10% zadeklarowanej wartości przesyłki
[#21] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@delaRobal, post #20

Bo amigastore to EU :)
[#22] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@PWS, post #18

InPost działa tutaj chyba tylko lokalnie. Nigdy nie pojawił mi się przy wyszukiwaniu jako kurier akceptujący paczki zagraniczne.
Na terenie EU jest zwykle doliczana opłata kuriera plus VAT od zadeklarowanej wartości. Poczta Polska ma najniższą opłatę według mojej wiedzy, ale kasuje wszystko nawet kartki świąteczne/z życzeniami, dlatego wiele osób zrezygnowało z wysyłania kartek.
Inni kurierzy na terenie PL, przynajmniej na razie nie kasują za paczki niskiej wartości lub prezenty.
[#23] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@delaRobal, post #20

amigastore.eu ? nie pomyliłeś czasem sklepów? Jak poprzednik pisał, to sklep z Europy (nawet w adresie jest eu). Ja tam zamawiałem kilka razy różne rzeczy i nigdy żadnych opłat mi nie doliczano. Towary sprzedawane w w obrębie strefy Euro nie podlegają opłatom celnym.
[#24] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@Madman, post #23

Pewnie kupił z amigastore.com a nie z Amigstore.eu. Amigash*t działa pod "przykrywką".
[#25] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@SimonGK, post #22

Cóż, myślałem, że ta opcja już działa - tak jak w kilku krajach UE, gdzie jest InPost... Jest to pewnie tylko kwestia czasu, zanim te przesyłki będą również możliwe do i z Wielkiej Brytanii (mam taką nadzieję).

Jeśli chodzi o mnie, InPost jest „gamchangerem” w kwestii przesyłek kurierskich dla zwykłych ludzi - wysyłanie/odbieranie przesyłek nie mogłoby być prostsze (chyba) .
[#26] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@PWS, post #25

Jakaś umowa jest pomiędzy INPOSTEM i firmami z innych krajów. Mogę zamówić os kupując w Węgrzech czy Litwie zamawiając dostawę do paczkomatu. Tak jest też w Aliexpress. Paczkomaty INPOST U są także w innych krajach, między innymi Francji.
[#27] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@PWS, post #25

[#28] Re: Laminat PCB klawiatury A600

@SimonGK, post #9

Po długim szperaniu tu i tam zakupiłem u Dominika.
Komplet polutowany z taśmami i konektorem do płyty głównej
Koszty
Laminat 25 funciaków
Przesyłka 10 funciaków
opłatna paypal 10zł
całość ~196zł
Czy drogo no cóż trzeba było kupować jak było w Polsce po 100zł. Teraz dla ratowania "miśki" to człowiek różne głupoty zrobi :)
Czekam na przesyłkę.
Skoro z klawiaturą teoretycznie krok do przodu to może znacie kogoś kto "kulturalnie" przelutuje kondensatory. Mówiąc kulturalnie mam na myśli bez nadtapiania innych plastikowych elementów. Ja z moją radziecką lutownicą się do tego nie nadaję.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem