kategoria: A1200
[#1] Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.
Hej.
Pytanie może idiotyczne,ale nie uzyskałem nigdzie konkretnej odpowiedzi.
Planuję lot do Polski linią Wizzair i chciałbym zabrać w bagażu podręcznym karty turbo do A1200 i kartridże z grami do Commodore.
I mam pewne wątpliwości,czy takie przedmioty nie zostaną odebrane.
Niedawno zostałem zatrzymany,ponieważ w kurtce były podgrzewacze do rąk, musiałem się tłumaczyć,celnik widział coś takiego pierwszy raz w życiu.
[#2] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@ak47, post #1

pewnie przejdzie ale raczej będziesz musiał to wszystko wyciągnąć z tego bagażu i pokazać.
1
[#3] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@ak47, post #1

Wszystko przejdzie, nie takie rzeczy woziłem.
3
[#4] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@ak47, post #1

To jest consumer electronics. Consumer electronics można wozić w podręcznym
[#5] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@ak47, post #1

Spojrzałem na temat i pomyślałem w pierwszej chwili, że jakiś samolot
miał avionikę opartą na karcie turbo od a1200.
1
[#6] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@ak47, post #1

Bez problemu możesz z tym lecieć.
[#7] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@KAN2000, post #6

ja bym sie bal, bo wszystkie samoloty wylatuja w powietrze ^_^
4
[#8] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@ak47, post #1

W podręcznym miałem karty do różnych modeli Amigi i nigdy nie było pytań.
Raz w plecaku jako bagaż podręczny podróżowała ze mną A1000 - również zero pytań ani konieczności pokazywania co to jest.
Ale jak miałem w podręcznym robota kuchennego, to nożyk od niego musiałem zostawić na lotnisku.
[#9] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@juen, post #7

przynajmniej wszystkie wracają na ziemię :>
2
[#10] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@lord_spider, post #8

Nożyk jest bardzo niebezpieczny ;) Takim radiatorem od karty też można krzywdę zrobić.
[#11] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@KAN2000, post #10

Ja różne rzeczy przewoziłem, ale trzeba przyznać, normalnie w walizce, nigdy w podręcznym.
Jeden raz kiedy kierowałem się do wyjścia i nic do oclenia, zaczepiła mnie pani celnik, i powiedziała że będzie randomowe przeszukanie bagażu (rok 2002-2004). I od razu zainteresowała się laptopem Apple.
- Dlaczego Pan tego nie miał w podręcznym? Proszę zaczekać, wezwiemy informatyka i on musi potwierdzić że to jest pana własny, a nie nowy na sprzedaż (!)
No i przyszedł ten informatyk, i nawet go obejrzał i poszedł.
Nigdy wczesniej ani pozniej mi sie nic takiego nie zdarzylo :(
[#12] Re: Karty turbo A1200 na pokładzie samolotu.

@Ralpheeck, post #11

Raz zapomniałem powyjmować parasole 3 sztuki w locie - zdziwiony byłem, że mi tego nie skonfiskowali - pomyślcie ile tam ostrych rzeczy z tego można zrobić. No i ten raz burza była i deszcz padał w kraju co mało pada w tym okresie. W torebce u babki widzieli podłużny przedmiot i kazali to wyjąć samodzielnie i pokazać - to akurat był epapieros ale kształtem nóż przypominał na prześwietleniu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem