[#1] Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi
Witam

Na forum przeważnie są tematy o podłączeniu Amigi przez tuner zewnętrzny przez złącze Composite.

W sprzedaży są tunery które mają gniazdo wejściowe RGB (15khz) i wyjście VGA, automatycznie jakość powinna być lepsza.

Miał ktoś doczynienia z takim tunerem ?

Obraz z Composite nie jest rewelacyjny, a jak w przypadku tego tunerka ?

pozdrawiam

[#2] Re: Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi

@Hubez, post #1

Używałem tunera AVerMedia Joytv. Tuner posiada wyjście i wejście VGA, wyjście i wejście Composite, wejście
TV 75ohm, wejście i wyjście audio. Przy odpowiednim podłączeniu kabli, można z Amigi wyprowadzić na monitor trzy sygnały video, composite, RGB i z karty graficznej. Nie potrzebny jest scan dubler.
Można korzystać z monitorów VGA.

Możliwe jest znalezienie tunerów innych marek o podobnych parametrach.

Jakość obrazu swietna.
[#3] Re: Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi

@snigger, post #2

dlaczego używałeś?

mógłbyś znaleść coś takiego na allegro?

takie coś może?

http://allegro.pl/item333127123_zwariowalem_avermedia_box7_tv_box_7_gwarancja_.html

taniej mnie to wyniesie aniżeli scandubler? a co z trybami z przeplotem?

chciałbym na amidze nie tylko grać, ale i pracować troche na os 3.9

www/gg/poczta/ FTP

[#4] Re: Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi

@Bagheera, post #3

Już nie używam bo mam monitor z tunerem.

Jeżeli to coś tj. AverMedia box7 ma wejście i wyjście VGA to będzie działało z Amigą i będziesz miał TV na minitorze. Super sprawa.

Nie używałem trybów z przeplotem, nie były mi potrzebne.
[#5] Re: Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi

@Bagheera, post #3

Mam taki tuner TV. Jakość jest nawet niezła.

Na AmiParty będziesz mógł sobie dokładnie obejrzeć jak to działa. Tak jak w innym temacie wspomniałem jeden z nas będzie miał A1200D podłączoną przez właśnie taki tuner.

[#6] Re: Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi

@Sir_Lucas, post #5

super ^^

[#7] Re: Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi

@Bagheera, post #6

Zastanawiam się czy jeśli wpuścimy tryb 15Khz (PAL) z Amigi poprzez przelotkę VGA do tego urządzenia:

To ten Avermedia zdubluje nam częstotliwość i wyświetli PAL na LCD ?
[#8] Re: Tuner ZEWNĘTRZNY z wejściem RGB do Amigi

@Hubez, post #7

Nie, to urządzenie nie działa jak scandoubler.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem