[#1] Obudowa A4000
Czy ktoś orientuje się może z jakiego pc'ta marki commodore pochodziła obudowa do amigi 4000?
[#2] Re: Obudowa A4000

@deejayremix, post #1

Z żadnego. Jest podobna do serii 286, ale nic nie pasuje poza tym, że wygląda podobnie. Obudowa Amigi 4000 to tak naprawdę obudowa Amigi 3400, tylko że ta nigdy nie weszła do produkcji.
3
[#3] Re: Obudowa A4000

@deejayremix, post #1

Szukaj Big Tower w używanych, może trafisz coś podobnego.

link Ta mi przypomina te do A1200 od konkurencji Elboxu. Zawsze możesz drukować front itd. albo kupić z Elboxu nową.

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2025 10:01:19 przez KM_Ender
[#4] Re: Obudowa A4000

@KM_Ender, post #3

Tylko że mi chodzi o wersję desktop
[#5] Re: Obudowa A4000

@deejayremix, post #4

1
[#6] Re: Obudowa A4000

@Dorian3d, post #5

Daclaw jest na PPA, może się wypowie coś na Jej temat.
[#7] Re: Obudowa A4000

@Hubez, post #6

tak on to sprzedał
[#8] Re: Obudowa A4000

@deejayremix, post #4

No to jakąś starą AT z epoki i drukowanie przodu na drukarce 3D.

link

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2025 12:35:49 przez KM_Ender
1
[#9] Re: Obudowa A4000

@KM_Ender, post #8

To nie takie proste, aby wziac obudowe PC i spasuje do plyty a4000.
Juz pomijajac porty myszy i joysticka z boku, to a4k ma niestandardowo zainstalowany dautherboard.
No ale plyta a4000 pojdzie bez db, wiec na upartego, jak przeniesiesz porty joy to wsadzisz. Tylko po co?
Na amibayu sa reprodukcje szaf a4.
Ja mam te od Szymona, i jest idealana!
2
[#10] Re: Obudowa A4000

@deejayremix, post #4

To była obudowa konkretnie pod Amigę 4000D.
Dół just w kształcie "U" . Nie ma możliwości wymiany tylnej ścianki (nie jest w nitowana), poza tym otwory montażowe do płyty głównej są pod ten model, to nie standard ATX.
Na Amibay gość sprzedaję repliki. Ja też trochę sprzedałem na A1k, konkurencyjny produkt.
Oferuję też "przemysłowe" rozwiązanie na Amibay'u. Mogę podać link.
Pamiętaj że aluminiowe panele nie pasują do oryginalnych i do replik. Dostępny 3d model przed wydrukiem sugerował bym poprawić.
4
[#11] Re: Obudowa A4000

@Ralpheeck, post #9

ooo muszę looknąć thx
[#12] Re: Obudowa A4000

@Ralpheeck, post #9

Super, że jest alternatywa do kupienia.

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2025 16:03:18 przez KM_Ender
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem