[#1] AmiParty2008 i moja amiga
Witam, jestem z Lublina i wybieram się do Chełma na AmiParty, mam zamiar zabrać tam swoją amigę 1200

W zwiazku z tym, czy zdeklaruje się ktoś pomóc mi nieco?

Nie wrosłem jeszcze tak głęboko korzniami w amigową ziemię,
W tym momencie bardziej znam sie na Amigowym hardware, niż sofcie

A chciałbym wreszczcie moją Amisię doprowadzić do stanu urzyteczności.
Problem w tym, że sam zanim dojdę do wszystkiego, to minie dużo czasu i mase postów na forum :D

amiga taka jak w sygnaturze, zainstalowany czysty OS 3.9

przydało by się:
-skonfiguriować cd rom, tak, żeby działał
-sieć przez PCMIA LAN
-jakieś dodatki/patche/łatki do systemu, ustawienia (typu opcja żeby system korzystał tylko z fastu, a omijał chip ram, który jest ponoć wolny, tak dzieś czytałem) RemApollo i inne bajery, o których nie mam większego pojęcia
-wyświetlanie na monitorach vga

Amiga ma służyć do gier, a także do prostego korzystania z netu, poczta, gadu, ftp, jak znają się czas i chęci, to pomyśle nad pisaniem muzyki w digibooster (może w wakacje?)

(na party wezmę amigę + osprzet, przejściówka vga, niestety nie mam żadnego monitora amigowego, TV targrac nie będę, ewentualnie monitor 15 vga, o ile uda mi sie odpalić z amigą, bo jeszcze musze przy niej pogrzebać (hdd i cd śróbkami zamonotować))

[#2] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #1

Od razu Ci mówię, że organizatorzy średnio są zainteresowani nowymi twarzami. Walą kisić się w sprawdzonym towarzystwie.

Słowem - szkoda Twojego czasu i wysiłku.

[#3] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Kokos, post #2

mnie przyjęli by zaciśniętymi dłoniami xD

[#4] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Kokos, post #2

nieco mnie to negatywnie zaskoczyło

ale orgi orgami

a jacyś użytkownicy?

w sumie potrza będzie tylko doatkowy stolik, nieco prądu, monitor i czyjesć szczere chęci pomocy i trochę czasu, napisalem tutaj, bo nie chce jechać w ciemno, tylko 1 osobę znam osobiście z was : )

Ostatnia modyfikacja: 22.03.08 18:22
[#5] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #1

No to koniecznie wpadaj na party. Napewno znajdzie sie czas na podrasowanie Twojej Amigi. Ja sie oferuje pierwszy do pomocy ;)

Pozdrawiam

@Kokos - niewiem skat Ty masz takie informacje, moze imprezy Ci sie pomylily? Jesli jednak jakimś cudem masz na mysli AmiParty w Chełmie, to Twoj post brzmi w 101 % niedorzecznie. Przyjedź, a na pewno zmienisz zdanie. OK

[#6] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@MarX, post #5

no, to już zupelnie inaczej brzmi ^^

będę

dzięki za deklarację i trzymam za słowo ; )

[#7] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@MarX, post #5

Wystarczyła krótka rozmowa z Drako na IRC-u.... Ale może to tylko mnie dotyczy..... Chciałem, lecz wybito mi ten pomysł ze łba....

[#8] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #1

To zapraszam serdecznie :) Myśle że coś pomożemy :)

[#9] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Kokos, post #2

lol lol lol lol

[#10] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Kokos, post #7

Ta rozmowa to była aluzja do twojego .. Eee znowu daleko ..

[#11] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Drako^lM, post #10

Widzisz.. Ja nie załapałem żartu.. I teraz już za późno... Nie dam rady.. Za daleko... :/

[#12] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #1

a, mam jescze takie pytanie, czy ktokolwiek ma z was (osób wybierających sie na imprezę) amigę podłaczoną do monitora vga przez tuner TV?

Jeśli tak, to niech weźmie taki sprzęt ze sobą

chcialbym zobaczyć w praktyce, jak takie rozwiązanie się sprawuje

[#13] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #1

Serdecznie zapraszamy. Każdy jest BARDZO mile widziany. O ile się orientuję jeden z nas będzie miał A1200D podłączoną do LCD właśnie przez Tuner TV. Chętnie pomożemy w rozwiązywaniu problemów. Będziemy mieli na to bardzo dużo czasu.

:D

[#14] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Kokos, post #2

Dziękujemy za rekalmę. Zawsze wiedziałem że można na Ciebie liczyć. Jak co roku pierwszy przybywasz do Chełma z okrzykiem Amiga Rulezzzzzz !!!!!! Dodatkowo jesteś duszą towarzystwa na AmiParty, jego głównym organizatorem, co więcej sponsorujesz całą imprezę.

Czy to ptak? Czy samolot? Nie to Koko wszędzie daleko

SERDECZNIE WSZYSTKICH ZAPRASZAMY
=================================================

Nie ważne czy masz lat 2 czy 102. Nie ważne czy lubisz OS4, Mosa, Arosa czy siostrę sąsiada, nie ważne czy jesteś biały, czarny, czy różowy.

Ważne jest to że lubisz dobrą zabawę w miłej atmosferze.

[#15] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #1

no kurde, mam problem, i nie gwarantuje, że przyjadę z amigą

otoż wziałem się w końcu za montaż na stałe cdromu i hdd wewnątrz obudowy. wszystko było by dobrze, bo to złożyłem, gorzej, że nie działa

A nie działa dysk, nie jest wykrywany
na pewno jest sprawny, i jest na nim system, podłączałem go pod PC i bootowałem system pod winuae, śmiga

Niestety, po podłaczeniu do Amigi, już nie

próbowałem w obu gniazdach, nawet zdecydowałem się na skrócenie taśmy i ponowne założenie złączki miniide (miałem taką w zapasie), kabelek po kabelku, uważając na kolejność, i to też nic nie dało

Jutro jeszcze kupie drugą przejściówkę do hdd 2,5 -> 3,5 i 40sto-żyłową taśmę IDE, i bede dalej sprawdzał. Mam obawy, że mogło się cos stać z samym kontrolerem (np przerwana ścieżka)

Nie próbowałem jeszcze bez karty turbo, no ale wczesniej działało..

hdd powinien być widoczny w bootup sequence?

jak na złość, mam jeszcze jutro egzamin z techniki wysokich napięć, i nie wiem, czy znajde czas na amigowanie, chyba, ze kawałek nocy zarwę : )

gorzej, jak mi sie nie uda rozwiązać tego problemu

jesli wyeleminuje winę taśmy/dysku/przejściówek, zostaje kontroler..

Ostatecznie kupię fatę

i tu pytanie, czym się rózni mk1 od 2 od 3?

no nic, zobaczymy, co jutro wykombinuje...
Jeśli nie naprawię, to nie wiem, czy się zjawię w chełmie, a bardzo bym chciał, chyba, ze poradzicie mi coś na miejscu tam

[#16] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #15

no i mnie nie będzie
:/

[#17] Re: AmiParty2008 i moja amiga

@Bagheera, post #16

jak tam po Amiparty? chce wiedzieć, co mnie ominęlo, będą jakieś zdjęcia/filmy?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem