[#1] reset
Nie wiem, czy juz był ten problem poruszany, ale może ktoś mógłby mi coś pomóc w sprawie... resetu.
Chodzi o to, że mam Amigę 1200, ZorroIV, PicassoII, OS3.9 i przy uruchamianiu komputera zanim się pokaże WB, to jeszcze raz (czasami więcej ;) np. przez BPPCFix czy inne programiki) komputer się resetuje (reset programowy). Po tym resecie muszę jeszcze raz go zresetować (reset sprzętowy), żeby amiga 'zobaczyła kartę grafiki.
Chyba nie muszę pisać, że jest to uciążliwe. Jakaś przeróbka sprzętowa nie jest dla mnie problemem, tym bardziej dodanie 'łatki' ;)
... ale chodzi o to, ze nie wiem co trzeba zrobić, żeby tego problemu się pozbyć - czy mógłby mnie ktoś uświadomić ? ;)
Pozdrawiam!
Jarek

[#2] Re: reset

@Jarek, post #1

Kup kosci ROM3.1 pozostanie ci tylko jeden reset, ktory robi setpatch.
[#3] Re: reset

@Krzysztof, post #2

ROM 3.1 mam a Setpatch robi właśnie programowy reset, po którym moja karta grafiki nie jest widziana. Musze robić reset sprzętowy, dopiero wtedy jest OK
Wiem, że można zastosować drobną przeróbkę sprzętową ZII/ZIV, ale szczegółów jeszcze nie znam.
[#4] Re: reset

@Jarek, post #3

Tu nie chodzi o sprzet. Przyczyna sa inne rezydentne latki. Wywal wszystkie i zobacz jak sie bedzie sprawowal goly AmigaOS3.9.
[#5] Re: reset

@Krzysztof, post #4

Możliwe, że masz rację, ale wydaje mi się, że bez łatek było tak samo (podczas moich 'bojów' z kartą GFX + ZIV na dysku miałem już nawet goły OS3.0)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem