[#91] Re: Mysz PS/2

@Bagheera, post #89

@Bagheera
Nie nabijaj sobie postów pisząc jeden pod drugim. Możesz odpowiedzieć w jednym. Zwracałem Ci na to uwagę w innym temacie. Tu zwracam po raz ostatni.

Benedykt

[#92] Re: Mysz PS/2

@Benedykt Dziubałtowski, post #91

a co to komu przeszkadza? niech sobie i 3000000 nabije. boli cie ze bedzie mial wiecej niz ty? :)

co do rozgalezienia: dziala bez problemu, po prostu dochodzi dodatkowy port ps/2, porty joy 1 i 2 pozostaja w pelni sprawne. sam procek amigi nie gra roli, ps/2 dziala zupelnie niezaleznie. procek moze byc wazny jedynie dla softu do obslugi kolka i dodatkowych przyciskow. sama mysz i podstawowe przyciski chodza zawsze.
[#93] Re: Mysz PS/2

@Valwit, post #92

Może wypadało by zachować jakiś porządek na forum??

Jedyne co mnie boki to syf powstający właśnie przez takie zabiegi.

Benedykt

[#94] Re: Mysz PS/2

spoko, dostosuję się, po prostu zobaczyłem w innym temacie że osoba oddzielnie odpowiadała 3 osobom na raz, i pomyślałem, że tak będzie dość czytelnie, i że też tak bede pisał

nie jestem spameropostonabijaczem, więc proszę o wyluzowanie

peace

[#95] Re: Mysz PS/2

@Bagheera, post #94

Odpowiadam tak jak ty, ale robię t w większych odstępach czasu :)

[#96] Re: Mysz PS/2

@wali7, post #21

http://www.zpcir.ict.pwr.wroc.pl/~jarekp/proj/picp/index.html

takim programatorkiem zaprogramuję PICa do ps2m?

(mam zamiar go wykorzystać do programowania modchipa do PSX)

[#97] Re: Mysz PS/2

@Bagheera, post #96

* PIC12C5XX
* PIC12C67X
* PIC16C55X, 16C61, 16C62X, 16C71, 16C71X, 16C8X, 16F8X
* EEPROM 24CXX

Wszystko pisze, wystarczy otworzyć oczy...

[#98] Re: Mysz PS/2

Pisanie posta pod postem wynika ze specyfiki skryptu tego forum i naprawdę nie widzę w tym nic złego.

[#99] Re: Mysz PS/2

@Valwit, post #92

Zakupiłem taką za 50 zeta i jest git, też mam ps2->usb przelotke, pod to podpiętą mysz optyczną - coś pięknego :) Tylko zastanawia mnie dodatkowy kabelek z portem na joy'a, wystający z boku przelotki ps2m... poprostu jak go nie odłącze od przelotki ps2m to pod port1 nie zmieści sie wtyczka joy'a :)

50zł to nie dużo :) do roboty!

[#100] Re: Mysz PS/2

@kjb, post #99

Bez tego przewodu rolka i wiecej niz 3 przyciski sa nieuzyteczne.

[#101] Re: Mysz PS/2

@Lokaty, post #100

Hmm a ja myślałem że ten kabelek z wystającym portem 9pin jest po to żeby mieć jednocześnie podłączoną myszkę i joystick

[#102] Re: Mysz PS/2

@kjb, post #101

nie :)
ale spokojnie możesz mieć podłączone drugie urządzenie do tego portu gdzie masz ps2m - sprawdzałem, nie gryzą się (oczywiście w konkretnej chwili nie możesz używać obu jednocześnie)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem