kategorie: CDTV, Programy
[#1] Obsługa płyt CD przez CDTV w WorkBench 1.3 wczytywanym z HDD
Cześć,
zmodyfikowałem trochę procedurę startu Workbencha 1.3 z poziomu włączonego romu CDTV, wykorzystując do tego celu dyskietkę która „przekierowuje” do pliku startup-sequence na dysku twardym. Dzięki temu widoczna jest też płyta CD której wyjęcie z napędu nie powoduje restartowania Amigi.
I tutaj moje pytanie, czy taka funkcjonalność może się do czegoś przydać? Testowałem na WinUAE, rom v. 1.0, chętnie się dowiem czy działa też na sprzętowej CDTV.
[#2] Re: Obsługa płyt CD przez CDTV w WorkBench 1.3 wczytywanym z HDD

@pawel_91, post #1

może i się komuś to przyda,
kto nie posiada autobotującego się twardziela
ale w innym przypadku?
a po co to komu?

[#3] Re: Obsługa płyt CD przez CDTV w WorkBench 1.3 wczytywanym z HDD

@pawel_91, post #1

Żeby nie było resetu po wyjęciu CD to był w CDTV_Tools (dostępne na Aminecie) program do tego, chyba noreset się nazywał
1
[#4] Re: Obsługa płyt CD przez CDTV w WorkBench 1.3 wczytywanym z HDD

@Maniu, post #3

Ja tego programu nie znam, a resetu po wyjęciu płyty jakoś nie kojarzę.
[#5] Re: Obsługa płyt CD przez CDTV w WorkBench 1.3 wczytywanym z HDD

@Rafał A-3000, post #4

Zdecydowanie jest reset przy wyjmowaniu płyty i program noreset temu zapobiega. Tak samo jest w A570 i CDTV.
[#6] Re: Obsługa płyt CD przez CDTV w WorkBench 1.3 wczytywanym z HDD

@Jacques, post #5

Ciekawe. Gdy zmieniałem płyty z danymi przy kopiowaniu na BlueSCSI tego nie zauważyłem. Może reset występuje z płytami Audio?
[#7] Re: Obsługa płyt CD przez CDTV w WorkBench 1.3 wczytywanym z HDD

@Rafał A-3000, post #6

Może Ci coś załadowało noreset lub podobny program, co zapobiegło resetowi. Występuje to zawsze, ładujesz np. WB z jakiejś płyty, wyjmujesz płytę i CDTV/A570 się resetuje.

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2025 08:19:06 przez Jacques
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem