kategoria: A1200
[#1] TuneFinder problem z szukaniem stacji radiowych
Cześć,
chciałem Was podpytać, czy macie może problem z wyszukaniem stacji radiowych w aplikacji TuneFinder? Od 2 tygodni na mojej A1200 program nie może się połączyć z serwerem de1.api.radio-browser.info. Wcześniej wszystko działało. Teraz pokazuje Resolving host... i po minucie pojawia się informacja, że nie znalazł stacji. Widziałem na zagranicznych forach podobny zgłoszony problem, ale bez rozwizania. Mieliście podobną sytuację?

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2025 23:15:42 przez Przemoslo
[#2] Re: TuneFinder problem z szukaniem stacji radiowych

@Przemoslo, post #1

Zmień sobie na jedno z tych

fi1.api.radio-browser.info
de2.api.radio-browser.info
at1.api.radio-browser.info

Na przyszłość:

Get a list of available servers

Do a DNS-lookup of 'all.api.radio-browser.info'. This gives you a list of all available servers.

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2025 07:19:35 przez TomcioPaluszek
[#3] Re: TuneFinder problem z szukaniem stacji radiowych

@TomcioPaluszek, post #2

Dzieki, nie miałem czasu dodać tej funcji w tunefinderze. Ale w tym tygodniu wypuszczę opcję która wyszuka server API jeżeli ustawiony nie jest dostępny.
[#4] Re: TuneFinder problem z szukaniem stacji radiowych

@TomcioPaluszek, post #2

Dziękuję za pomoc, te adresy idealnie działają. Czyli ten pierwotny serwer nie działał, bo myślałem już, że coś się skrzyczyło z programem. Pozdrawiam
[#5] Re: TuneFinder problem z szukaniem stacji radiowych

@Przemoslo, post #4

Dodałem do programu funkcję wyszukiwania nowego serwera. Teraz, gdy serwer jest niedostępny, program spróbuje znaleźć kolejny dostępny serwer. https://github.com/sandlbn/TuneFinderMUI/releases/tag/0.7-beta
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem