[#1] male pytanko odnosnie Javy
witam!
prosze sie nie smiac, ale na jakis czas wypadlem z "rynku" amigowego i w zwiazku z tym mam pytanko.
czy mozna na Amisi wplesc w kod html wstawki w Javie? czy bedzie to zrozumiale dla kazdego kompa (tzn. na pececie tez)? bo jak sie domyslam zapewne z Flasha mozna zrezygnowac?
dzieki i pozdrawiam wszystkich amigowcow!
bafana
[#2] Re: male pytanko odnosnie Javy

@bafana, post #1

Masz na myśli Javę czy JavaScript?
[#3] Re: male pytanko odnosnie Javy

@bafana, post #1

Z niczego nie trzeba rezygnować, jeżeli będziesz oglądał to na PC. Tworzyć kod możesz i na C64, przecież tego się nie kompiluje, i jest to niezależne od platformy. Inna sprawa to amigowe przeglądarki. O flashu, jvm, niektórych skryptach w JS i CSS na Ami zapomnij.
[#4] Re: male pytanko odnosnie Javy

@bafana, post #1

bafana napisał(a):

> witam!
Witam!

> prosze sie nie smiac, ale na jakis czas wypadlem z "rynku"
> amigowego i w zwiazku z tym mam pytanko.
> czy mozna na Amisi wplesc w kod html wstawki w Javie? czy

W html nie da rady, ale można uruchamiać samodzielne programy w Javie - tylko, że dla wersji Java 1.1. Właśnie czytam książkę "Thinking in Java" Bruce'a Eckela. Jestem przy 4 rozdziale i wszystkie przykłady (choć trywialne) dały się do tej pory skompilować i uruchomić na mojej Amidze.

W trybie tekstowym można się pouczyć Javy v1.1, ale grafika nie jest zaimplementowana.

Pozdrawiam
Robert Jackowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem