[#1] OS3.2 i WarpOS - problem.
Działa komuś tandem OS3.2.3 i WarpOS, bo mnie nie (konfig w stopce)? W necie znalazłem wieści, że z OS3.2.2 też WarpOS nie działa. Działa tylko z OS3.2.1. Może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?
[#2] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Kitech, post #1

Ja mam OS 3.2.2.1 i mam Blizzard PPC w A1200 i wszystko działa bez problemu. Teraz w A4k wsadziłem PPC PCI i działało, ten sam system.
Więc stwierdzam że działa.
[#3] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Kitech, post #1

Jeśli na najnowszym AOS3.2.3 przestało działać PPC to słabo..
[#4] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Kitech, post #1

Jesli dziala ci 3.2.1 to po prostu uzyj go jako bazy, i po kolei dodawaj poszczegolne czesci ROM-u za pomoca LoadModule az sie zorientujesz w czym jest problem, potem po prostu robisz sobie ROM bez tego modulu, albo za pomoca LoadModule ladujesz starsza wersje, ktora dziala.
Byc moze problem jest w samym execu, zdaje sie ze wywalili z niego iles tam LVO (prywatnych). Podobno byly nieuzywane i nieuzyteczne. Wiec jak cos z nich jednak korzystalo to nie bedzie juz dzialac, z nowym exek.library.
[#5] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@mwb113, post #2

A możesz w A4k dla testu zrobić upgrade do 3.2.3?
[#6] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@BULI, post #3

No właśnie. Chciałbym żeby ktoś to potwierdził lub zanegował. Pojedyncza opinia jest słabo miarodajna.
1
[#7] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Kitech, post #6

Mogę sprawdzić na A1200 na Blizzard PPC
Aktualne wyjąłem PPC z A4k na rzecz USB
Nie mam update do 2.3
[#8] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Don_Adan, post #4

Nie wiem czy WarpOS działa w tandemie z OS3.2.1, bo WarpOS zainstalowałem po upgrejcie do 3.2.3. Nie chcę sprawdzać gdzie jest błąd, bo mi pięknie działa tandem OS3.9 i WarpOS. Chcą się tylko dowiedzieć, czy u mnie jest jakiś błąd , czy też Hyperion zrąbał system OS3.2.3.
1
[#9] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Kitech, post #8

Ale chyba mozesz zrobic prosty upgrade exec.library za pomoca LoadModule z opcja DOWNGRADE, no chyba ze exec.library z 3.2.x nie jest dostepny jako object. Wtedy trzeba by go Remus-em rypnac.
Na logike to musi byc problem z tymi LVO, ktore niby maja byc nieuzywane. Ja widzialem ROM z 3.1 i nie ma tam czegos takiego jak nieuzywane LVO, bo by bylo wywalone juz w kicku 3.0, skoro by bylo niewykorzystane przez nic. Podejrzewam, ze te LVO sa do czegos potrzebne, byc moze przez takie systemy jak np. AMIX czy WarpOS wlasnie.
Ewentualnie to jest problem (zaokraglania) z ta biblioteka matematyczna przez ktora gra Carmageddon nie dziala.
Ale to tez da sie sprawdzic za pomoca LoadModule.
Zmiany robione w ROM-ie przez Thora sa dosc czesto po prostu glupie (moim zdaniem).
[#10] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Kitech, post #1

Działa komuś tandem OS3.2.3 i WarpOS, bo mnie nie (konfig w stopce)?

Na A4000T działa, na A4000D nie działa.
Nie sprawdzałem 3.2 na A4000D (i3 2.2 i 3.2.2.1 również nie).
WarpOS na pewno działa na A4000T z 3.2.2.1 - używałem jakiś czas.

Ciekawa sytuacja...
Pewnie niedługo znowu patch..... 3.2.3.1
[#11] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@stachu100, post #10

To raczej wyglada na jakis problem z exec.library, chyba ze to kwestia procesora np. jedna Amiga ma 68040 a druga 68060.

Edycja. Wtedy to moze byc SetPatch i 68040/68060.library.

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2025 19:36:22 przez Don_Adan
[#12] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@stachu100, post #10

Postawiłem wszystko od nowa i działa! Cholera wie czemu wcześniej nie działało.
[#13] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@Kitech, post #12

Zrobiłem to samo - teraz działa.
1
[#14] Re: OS3.2 i WarpOS - problem.

@stachu100, post #13

Przyjaciółka lubi sobie robić jaja z użytkowników.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem