[#1]
Amiga 4000 i kłopoty z systemem
Witam
Mam spory problem z moją A4k oraz systemem po wymianie karty A3640 na CS MKII 060/50.
Zacznę od konfigu, byc może jakoś on wpływa na moje problemy:
- A4k, ROM 3.0, mapowany Blizkickiem, CyberStorm MKII 060/50 - 128MB RAM, FastLane SCSI - 64MB RAM, na płycie głównej 16MB RAM, CV64 4MB, Ariadne II, Toccata, CD-RW LiteOn + fdd 880kb.
Problemy zaczęły się w momencie wymiany karty turbo. System po zainstalowaniu odpowiednich bibliotek (040 i 060.lib) zaczął się dziwnie zachowywać. Nie bootuje się za każdym razem (3.9), czasami wogóle nie wstaje - potrzebne wył. kompa na przysłowiowe 15 sekund). Zainstalowałem na gołym, innym dysku, system 3.1. OK, chodzi i bootuje się jak należy. Po instalacji 3.5 i restarcie - cisza, to samo co w przypadku starego dysku. To nie wszystko, jak się już zabootuje, partycje zaczynają sypać checkSum-ami. Ręce opadają. I tak w kółko. Jeszcze jeden dysk poszedł na tapetę - to samo 3.1 chodzi, 3.5 i wyżej - nie, wciąż sypie checksumami. Czy to sprawa remapu kicka ? Próbowałem z oryginalnym 3.1 z A4k - to samo. Za długie taśmy IDE, za słaby zasilacz ..... już nie wiem. Troszkę mnie to przeraża, sprzęt wart kupę kasy i nie działa..... co o tym sądzicie ?
Dzięki
biax