[#1] Amiga 1200 ppc + mediator ?
Jakos tak wyszlo ze zainteresowalem sie amiga a raczej powracam do niej po bardzo dlugiej nieobecnosci. Moja wiedza na jej temat jest raczej slaba i w zwiazku z tym mam pytako. Czy do plyty glownej mozna wczepic jednoczesnie karte ppc i mediatora ? Wiem ze do karty ppc dolaczalo sie karte graficzna blizard vision. Jednak ja bym chcial zamontowac jakas np voodo 3 pod pci.
[#2] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@devsiok, post #1

Można :)

[#3] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@arti4-92, post #2

Super. Jeszcze jedno pytanko w tej sprawie czy jak zalatwie sobie mediatora i jakas grafe to beda dzialac stare gierki ?
[#4] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@devsiok, post #3

Oczywiscie, jak podepniesz tv do zlacza rgb:).

[#5] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@Fazior, post #4

Albo kupić tuner tv, podłąćzyć do mediatora, zainstalować oprogramowanie i używać AGA i karty GFX na jednym monitoże :)

[#6] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@arti4-92, post #5

Eh bede chcial uzywac monitora ale jest jeszcze chyba inna mozliwosc. PPC + mediator + scan dubler. Czy to zalatwilo by sprawe ?
[#7] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@devsiok, post #6

jak lubisz dwa monitory na jednym biurku :)

[#8] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@arti4-92, post #7

hmmm to do czego sluzy scan dubler wlasciwie ? zakladalem ze on sluzy wlasnie temu zeby monitor radzil sobie ze starymi gierkami. Bo monitor d amigi podlacze bez scan dublera. Mam przejsciowke z jednej strony wejscie na monitor z drugiej wejscie euro ktore podlaczam do amigi i wszystko jest ok.
[#9] Re: Amiga 1200 ppc + mediator ?

@devsiok, post #8

Lepszym wyjsciem bedzie wpiecie do mediatora karty tv i wpuszczenie do niej sygnalu z AGA - w ten sposob bedziesz mogl pociupac w stare gierki na monitorze poprzez okno na ekranie Workbencha (zreszta ten kawalek softu napisal nasz portalowy kolega, a w praktyce calkiem fajnie sie spisuje... ). :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem