[#17]
Re: Amiga i rynek w Gdańsku
@Hubez,
post #15
Czy Pan Janusz Żurek miał coś wspólnego ze sklepem Plus? Jak Atari już było wypierane przez Amige, to miałem okazje dokupić cartridge w Plusie, który przespieszał MapaSoftow'e turbo. Te 3 rekordy które wczytywały loader turbo, były na cartride'gu, razem z jakimś softem. Przeróbka magnetofonu była kompatybilna lub taka sama. Sklep był chyba przy Malborskiej/Mochnackiego?, i nie było tam ruchu. Nie wiem z kim wtedy rozmawiałem, ale Pan mówił że Mapasoft i Plus to była jedna firma/jeden system, tylko im razem coś nie wyszło. Nie jestem w stanie przypomnieć sobie całej rozmowy, ale miałem wtedy wrażenie jakby osoba z którą rozmawiałem miała lekki żal do MapaSoftu.
Tak, zgadza się, była giełda pod "Karlikiem" na miasteczku studenckim przy AGH. Byłem tam raz z ojcem wymieniać kasety na VHS.
Było mnóstwo różnych sklepów w Krakowie, nagrywali wszyscy i wszystko.
"Loading Next" poszukam, posłucham, dzięki za info.
A jak już rozmawiamy o Amidze to pod Elbudem działał też Mariusz, czasem się coś od niego kupiło, ale głównie z nim rozmawiałem i czasem nagrywałem CD bo miał 1200tke z nagrywarką. Pamiętam, że jeszcze mieli w planach ze wspólnikiem otwierać sklep komputerowy pod koniec lat 90tych. Ale chyba nic z tego nie wyszło. Raz mi się go jeszcze udało spotkać na ulicy z 15 lat temu, później nam się jakoś kontakt urwał.
Edycja: spojrzałem na mapę i chyba Plus był przy Mochnackiego róg Malborskiej.
Ostatnia aktualizacja: 04.06.2026 08:53:26 przez sillyc0n