[#31] Re: Blizzard ppc / 603e + BVision PPC - problem z instalacją Warp3D

@nowy80, post #11

Jaki macie busclock na swojej karcie BPPC z BVision??
Ja walczyłem długo, żeby odpalić moją BVision i jak w końcu udało mi się postawić system ze wszystkim i zaczęły się odpalać demka, które wymagają Warp3D to po jakimś czasie sie zawsze Amiga wieszała. Ostatnio mnie coś natchnęło i przełożyłem ją z karty na której mam PPC 333MHz i busclock 66MHz do bardziej stockowej 200MHz i 50MHz busclock i wszytsko działa stabilnie.
[#32] Re: Blizzard ppc / 603e + BVision PPC - problem z instalacją Warp3D

@jargo, post #31

Na 66mhz może np. ram nie wyrabiać.
Jak masz 330Mhz to ustaw simm na 70ns i szynę na 60mhz, wtedy sprawdź
1
[#33] Re: Blizzard ppc / 603e + BVision PPC - problem z instalacją Warp3D

@mwb113, post #32

Dokładnie, to co napisał Ci @mwb113 zwróć uwagę na ustawienia pamięci SIMM, sprawdź, czy na 70ns będzie stabilnie.
Podkręcenie z 50mhz na 66mhz podkręca nie tylko taktowanie 68k, ale również szynę karty BVisionPPC (karta chodzi szybciej i więcej się grzeje), oraz taktowanie pamięci SIMM ok, racja
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem