kategoria: A1200
[#1] Amiga 1200 startuje dopiero po resecie z klawiatury
Mam możliwość kupna A1200 w stanie jak w tytule. Co to może być? Kondensatory mogę wymienić sam ale raczej nic poza tym. Ryzykować czy odpuścić? Nie jest niestety za pół darmo.
[#2] Re: Amiga 1200 startuje dopiero po resecie z klawiatury

@jarek72, post #1

Jeśli ma talerzowy dysk twardy to problemy z zasilaczem obstawiam. Oczywiście po wymianie kondensatorów w zasilaczu i na płycie poprawi się. Kondensatorów sam nie wymieniaj.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2025 13:19:34 przez Stoopi
[#3] Re: Amiga 1200 startuje dopiero po resecie z klawiatury

@jarek72, post #1

Po włączeniu pojawia się kickstart?
[#4] Re: Amiga 1200 startuje dopiero po resecie z klawiatury

@Stoopi, post #2

Nie ma dysku, wymiana kondensatorów to nie problem - już wiele za mną, mam małpią zręczność w palcach ale na zaawansowanej elektronice polegam . Bałem się że to może być coś grubszego i odpuściłem. Dodatkowo gość "nie był w stanie powiedzieć czy ktoś usiłował ją naprawiać wcześniej"

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2025 14:36:36 przez jarek72
[#5] Re: Amiga 1200 startuje dopiero po resecie z klawiatury

@jarek72, post #4

Witam.
KS 3.1 długo się uruchamia czekając na rozpędzenie się dysku twardego.
Wciśnij dwa klawisze myszy i włącz Amigę - zobacz czy pojawi się boot menu.
Potestuj Amigę:
https://github.com/keirf/Amiga-Stuff/releases/download/testkit-v1.12/AmigaTestKit-v1.12.zip
Pozdrawiam.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2025 14:54:12 przez ted
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem