kategoria: Programy
[#1] ftp na amige jak jest w siei LAN
czy jest klient ftp na amige jak jest w seci LAN czy tez w WI-FI do komunikacji przesyłu plików i folderów?
bo chce połączyć amige z laptopem w sieci LAN WI-FI przez ftp ... bo chce opalić Cesar FTP Serwer na windowsie a potem zalogować się klientem ftp z amigi

Ostatnia aktualizacja: 22.06.2025 07:39:43 przez lordcof
[#2] Re: ftp na amige jak jest w siei LAN

@lordcof, post #1

Ja znam cztery: AmFTP, AmiFTP, AmiTradeCenter i klient FTP wbudowany w Directory Opusa Magellana. Osobiście używam tego ostatniego.
[#3] Re: ftp na amige jak jest w siei LAN

@lordcof, post #1

najlepszy to mFTP, w drugiej kolejnosci GuiFTP

Ostatnia aktualizacja: 22.06.2025 10:43:42 przez juen
[#4] Re: ftp na amige jak jest w siei LAN

@Krashan, post #2

Ja używam AmiFtp, jest w wersji Shareware, działa pod MUI i jest bardzo intuicyjny.
[#5] Re: ftp na amige jak jest w siei LAN

@lordcof, post #1

Jest jeszcze FTPMount (aminet)
FTP widoczne jest jako urządzenie logiczne, "dysk"

Ostatnia aktualizacja: 22.06.2025 11:48:33 przez Norbert
[#6] Re: ftp na amige jak jest w siei LAN

@Norbert, post #5

No to z alternatywnych rozwiązań można polecić jeszcze SMBFS. Osobiście jednak zachęcam do wypróbowania Wormhole. Zapewnia piekielnie szybkie transfery (znaczy nie wiem jak na AOS 3, ale na AOS 4, jest to najszybsze narzędzie jakie znam - szybsze niż ftp czy SMBFS) i jest totalnie bezkonfiguracyjny. Po prostu odpalasz program po stronie Windows i po stronie AmigaOS i jedziesz.
[#7] Re: ftp na amige jak jest w siei LAN

@lordcof, post #1

Wszystko fajnie z tymi programami do ftp i działają dość dobrze . Tylko ostatnio mam takie coś ze iż ponieważ dopiescilem A600 Pistorm-em i chciałem sobie pościągać większe rzeczy to niestety taki serwer ugu.pl ma limit do bodajże 10 MB na plik. Sporadycznie używam za free ale to jest wkurzające ograniczenie.
[#8] Re: ftp na amige jak jest w siei LAN

@Japiler32, post #7

Ściągasz potrzebne rzeczy na komputer, telefon, a potem uruchamiasz serwer FTP na nich, aby udostępnić je bez ograniczeń Amidze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem