kategoria: A2000/A3000
[#1] a2088xt POMOCY
witam, zainstalowalem ta karte w a2000 po uruchomieniu wola o dyskietke bootujaca niestety nie mam jej. nagrywalem juz sporo wersji dyskietek z DOS 3.30 niestety nic to nie daje dalej jest napis boot failure.
Czy ktos z was posiada taki soft? pomoze ogarnac sprzet?
[#2] Re: a2088xt POMOCY

@Radiance1, post #1

Czy ktos z was posiada taki soft? pomoze ogarnac sprzet?

TU masz wszystko:

http://amiga.resource.cx/exp/a2088xt
[#3] Re: a2088xt POMOCY

@Cezarykl, post #2

Co mam dokładnie sciagnac? CBM PC Janus?
Tam da 2 Kataloge dos i Janus przegralem dis na dyskietkę te 4 pliki i dalej to samo Disk Boot failure
[#4] Re: a2088xt POMOCY

@Radiance1, post #3

DMS to jest spakowany obraz dyskietki .....
czy mam dalej tłumaczyć ?
[#5] Re: a2088xt POMOCY

@Cezarykl, post #4

Raczej tak. Nie kazdy wie co to jest plik DMS, niektorzy nie wiedza co to jest plik lhA. Wiekszosc za to wie co to jest plik ADF.
[#6] Re: a2088xt POMOCY

@Don_Adan, post #5

Nie jestem aż taki ogarniety w Amiga tj tylko moja zabawka. Baier sie nią tylko kiedy mam przerwe w chemioterapii, wybaczcie ze nie hake tych DNS. Poproszę pomozcie mi to ogarnac co sciagnac jak nagrać itp itd.
[#7] Re: a2088xt POMOCY

@Cezarykl, post #4

nie moge sciagnac tych dms ze strony ktora podales
[#8] Re: a2088xt POMOCY

@Radiance1, post #7

Normalnie się to ściąga.

Po prostu "Zapisz jako"
[#9] Re: a2088xt POMOCY

@TomcioPaluszek, post #8

dobra doszedlem do tego, co dalej z tymi plikami mam zrobic?
[#10] Re: a2088xt POMOCY

@Radiance1, post #9

Musisz nagrac na dyskietke, uzywajac np. tego programu.

link

Plik DMS to w najprostszy sposob taki "spakowany ADF".
Trzeba go rozpakowac/nagrac na wolna dyskietke programem, ktory to potrafi/rozumie.
[#11] Re: a2088xt POMOCY

@Don_Adan, post #10

wszystko ok tylko jak mam ten program zainstalowac odpalic w amiga skoro nie mam jak nagrac dyskietek bo z pc nie odczytuje ma za to goteka
[#12] Re: a2088xt POMOCY

@Radiance1, post #11

Kto ma goteka? 😁
[#13] Re: a2088xt POMOCY

@Radiance1, post #11

Skoro w 3 wpisie piszesz, ze potrafisz nagrac pliki na dyskietke, to nagraj plik dms111.run na dyskietke lub adf.
Uruchom ten plik z CLI/Shell i zobacz co otrzymasz.
Bo albo to jest samorozpakowujace sie archiwum albo exek do uruchomienia.
Jak to jest exek to pojawi sie GUI programu, a jak samorozpakowujace sie archiwum, to musisz uruchomic rozpakowany plik z CLI/Shell i wtedy bedziiesz widzial jego GUI.

W GUI musisz wybrac Write, potem plik zrodlowy (.dms) i docelowa stacje dyskietek.
Po prostu bedziesz nagrywal na jakis plik z tego Goteka zamiast na dyskietke w stacji dyskow.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem